Piešťanské kúpele hľadajú novú klientelu, ponúkajú aj piesočnú pláž

Odkedy premiér Igor Matovič verejne hovorí o tom, že sa zdráha otvoriť hranice aj počas tohto leta, na zmenu reaguje aj náš turistický a kúpeľný priemysel. A tak kým do doby pred covidom, kúpele Piešťany okrem klasického kúpeľníctva sa orientovali i na rôzne beauty a relaxačné pobyty so zameraním najmä na klientelu v strednom a staršom veku, najnovšie ku sebe lákajú na pobyt aj mladé rodiny s deťmi.

V hoteli Splendid pripravujú piesočnú pláž, detské animácie, ale aj stánky s občerstvením. (Autor: ensana)

„Toto leto si u nás užijete vodu, piesok, slnko a služby All Inclusive aj so svojou rodinou. V hoteli Splendid, pre vás pripravujeme piesočnú pláž, detské animácie a programy, stánky s občerstvením a nápojmi, aby ste si svoju letnú dovolenku mohli bezstarostne vychutnať naplno,“ uvádzajú na sociálnej sieti piešťanské kúpele.

Obmedzenia pohybu v súvislosti s pandémiou koronavírusu menia preferencie Slovákov aj v prípade letných dovoleniek. „Mnohí volia dovolenku na Slovensku, najmä domáce hory čaká nával turistov,“ uviedla analytička Slovenskej sporiteľne Lenka Buchláková.

Podľa štatistického úradu v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu na Slovensku počet ubytovaných medziročne prudko klesol o 65 %. Počet zahraničných návštevníkov sa prepadol o 66,9 %.

V prípade, ak sa hranice Slovenska pre turistov neotvoria ani počas letných mesiacov, podiel zahraničných turistov v domácich ubytovacích zariadeniach môže byť mizivý.

To však môže mať likvidačný vplyv na existenciu slovenskej turistickej infraštruktúry a slovenské turistické strediská čakajú veľmi ťažké časy.

Následky koronavírusovej krízy na turizmus na Slovensku môžu tak s najväčšou pravdepodobnosťou zmierniť len domáci dovolenkári.

A práve na túto zmenu v turistickom priemysle sa snažia reagovať aj piešťanské kúpele a na svoje balíčky služieb lákajú už klientelu naprieč všetkými generáciami, a to od najmenších až po seniorov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel