Hoteláci už majú ústne maturity za sebou

Skúšku dospelosti tento rok poznačila pandémia. I keď štandardnú nervozitu študentov poväčšine vystriedala radosť z administratívne uzatvorených známok, niektorí maturanti sa predsa rozhodli predstúpiť pred komisiu. Na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa ich našlo až 31.

Počas maturít všetci dodržiavali hygienické opatrenia. Foto: am

Študenti stredných škôl tento rok pre koronavírusovú pandémiu nemuseli vykonať ústnu maturitnú skúšku. Známky im uzatvorili z doterajšieho priemeru, ktorý dosiahli počas uplynulých rokov štúdia.

Ak však chceli zvýšiť svoju úroveň cudzieho jazyka na úroveň B2, museli vykonať ústnu skúšku riadne. Rovnako tak museli prísť pred komisiu aj študenti, ktorí sa prihlásili na maturitu z dobrovoľného predmetu.

Práve z týchto dvoch dôvodov prišli do budovy piešťanskej hotelovej akadémie v stredu 27. mája viac ako tri desiatky študentov.

Až 19 z nich si zvyšovalo úroveň povinnej angličtiny, ďalší desiati študenti vykonávali dobrovoľnú skúšku z francúzskeho jazyka a dvaja z nemeckého.

Do budovy prichádzali postupne, hneď pri vstupe si dezinfikovali ruky. Na to, aby mohli pokračovať k triedam, bola im zmeraná teplota. Samozrejmosťou boli tento rok okrem oblekov a elegantných šiat aj rúška na tvárach.

Študenti si vytiahli témy odpovedí a pripravovať sa išli do samostatnej triedy. V tej, kde už bola nachystaná komisia s dvojmetrovými odstupmi už následne prezentovali, čo sa všetko naučili a počas prípravy si nachystali.

Aby sa obmedzil spoločný kontakt a sústreďovanie veľkého množstva študentov na jednom mieste, výslednú známku komisia študentom povedala pár minút po skončení odpovede.

Stredoškolské štúdium sa tak hotelákom po piatich rokoch skončilo a v najbližších dňoch už si len prevezmú svoje maturitné vysvedčenia. Želáme im teda úspešné vykročenie do vysokoškolského, alebo pracovného života.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava