Para v Piešťanoch: Ľudia tancovali na balkónoch, ale aj medzi panelákmi

Žiadne centrum Piešťan, letisko či lodenica. Tentoraz znela hudba rovno spomedzi panelákov na Valovej ulici. Jarné dvorenie so sebou prinieslo koncert kapely Para, a to priamo pod balkóny obyvateľov sídliska.

Foto: am

Tri koncerty v troch mestách. Po tom, čo v rámci Grape-om organizovaného a faceboovo streamovaného koncertu v Bratislave vystúpila skupina Billy Barman, vysvietený stage dorazil aj do Piešťan. Tu naň v pondelok 25. mája vystúpili členovia Pary a odštartovali svoj hodinový koncert.

Kým celé Slovensko sledovalo koncert online, Piešťanci si ho prišli vychutnať naživo. Na mieste ich čakalo občerstvenie – mohli sa napiť Redbullu aj Gambrinusu, pričom všade naokolo boli umiestnené obrázky pripomínajúce bezpečnostné opatrenia. Prvý koncert od vypuknutia pandémie sa tak uskutočnil s divákmi, no poväčšine vyzbrojenými hygienickými rúškami. Okrem toho však publiku nechýbala ani dobrá nálada.

Fanúšikovia Pary si s kapelou zaspievali pesničky ako Abstinent, Keď ťa stretnem, Brutálna zostava či Doma dobre. Gitary sa pritom chopil bývalý člen kapely, Medveď z Bad Karma Boy. Nahradiť musel v Prahe zaseknutého gitaristu Rezňa, ktorému koncertovanie znemožnila pandémia a s tým súvisiace opatrenia.

Fotogaléria z koncertu Pary (zobrazíte kliknutím)

Tomáša „Laskyho“ Šedivého, Matúša Valla, Olivera Sadovského, Daniela Buzinkaya, Tibor Kökényho a zaskakujúceho Juraja Marikoviča počúvali prostredníctvom streamu tisícky ľudí. A to je dobre, lebo koncert mal okrem iného aj charitatívny rozmer. Za každého sledujúceho venuje spoločnosť Orange jedno euro na pomoc linkám poskytujúcim psychologické poradenstvo.

Po skončení koncertu sa na slovenskom instagramovom profile Redbullu objavilo aj live video s rozhovorom, v ktorom Lasky prezradil, že Para hrala koncert po štyroch mesiacoch. „Bolo to zaujímavé, lebo ľudia stáli na balkónoch, kývali, spievali,“ skonštatoval spevák, ktorý tiež dodal, že aj pre upršané počasie nečakal, že príde toľko ľudí na sídlisko. Online koncert zhodnotil ako novú zaujímavú skúsenosť, ktorá bola zvláštna napríklad v tom, že muzikanti stáli ďalej od ľudí ako zvyčajne. Svojich fanúšikov si napriek tomu prišiel pozrieť aj zblízka, keď uprostred jednej z pesničiek vbehol do davu a zatancoval si s ľuďmi.

Pandémiou poznačený koncert napokon dopadol výborne. „Nič iné nám teraz neostáva, len robiť ďalej dobré pesničky,“ skonštatoval Lasky v „pokoncertovom“ livestreame, kde tiež pripomenul, že kapela oslavuje 25. výročie založenia, a tak sa fanúšikovia môžu tešiť aj na nejaké novinky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek