Stredné školy môžu od 1. júna čiastočne obnoviť svoju činnosť

  • Školy / Piešťany
  • 25. mája 2020, 00:02

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR umožňuje od 1. júna obnoviť svoju činnosť aj stredným školám, no len na účel konania skúšok. Svoju činnosť môžu podľa opatrenia obnoviť k tomuto dátumu viaceré vzdelávacie inštitúcie. Ako informovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková, úrad tak rozhodol v nadväznosti na zlepšenie epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením Covid-19 v SR a v súlade s postupným plánom otvárania prevádzok.

Od 1. júna môžu stredné školy realizovať komisionálne, jazykové či prijímacie skúšky a tiež maturitné či absolventské skúšky. (Autor: red)

Od 1. júna je umožnená činnosť školským jedálňam a jasliam za podmienok uvedených v usmernení Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Taktiež za podmienok uvedených v rozhodnutí Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a podľa rozhodnutia zriaďovateľa povoliť činnosť materským školám, a to aj tým, ktoré sú pri zdravotníckych zariadeniach.

Činnosť sa tiež povoľuje základným školám od nultého po piaty ročník, a to aj na účel konania komisionálnych a jazykových skúšok. Povolenie platí aj pre materské školy pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a pre špeciálne základné školy na účel výchovy a vzdelávania žiakov prvého až deviateho ročníka. Povoľujú sa aj školské kluby detí.

ÚVZ povoľuje stredným školám obnoviť svoju činnosť, a to na účel konania skúšok, akými sú komisionálne, jazykové či prijímacie skúšky a tiež maturitné či absolventské skúšky. Činnosť je tiež povolená na účel skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania. Na účel konania štátnej jazykovej skúšky môžu svoju činnosť obnoviť od 1. júna jazykové školy zaradené do siete škôl a školských zariadení SR.

Obnoviť svoju činnosť môžu aj prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť starostlivosti o deti do šesť rokov, výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže, či v ktorých sa poskytujú služby výchovy a starostlivosti o deti a mládež. V týchto prípadoch však musí rozhodnúť zriaďovateľ. (SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav