„Najväčší problém vidím v cestovaní,“ vraví organizátor Slovakmana 226

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. mája 2020, 13:07

O tom, či sa preteky v dlhom triatlone Slovakman 226 uskutočnia v Piešťanoch aj tento rok ešte stále nie je rozhodnuté. Organizátori vzhľadom na aktuálnu situáciu stále nevedia vyrieknuť definitívny verdikt, nakoľko čakajú ako sa budú uvoľňovať opatrenia na začiatku júna.

Vladimír Baron (vľavo) s niekoľkonásobným Slovakmanom Petrom Vabrouškom. (Autor: Tomáš Horký)

„Po minulotýždňovom zrušení Moraviamana, sa nám začali ozývať záujemcovia o Slovakmana s otázkou či bude Slovakman alebo nie. V prvom rade musím napísať, že je nám ľúto že Moraviaman tento rok nebude, lebo spolu tvoríme Česko-Slovenský pohár,“ povedal na úvod organizátor Slovakmana 226 Vladimír Baron.

Čo sa týka organizácie Slovakmana 226, ktorý by do Piešťan zavítal už po desiaty raz, tak situácia na Slovensku zatiaľ nie je veľmi naklonená k organizovaniu väčších športových podujatí. „Pre organizáciu Slovakmana potrebujeme súhlas od našich úradníkov na akciu do 1000 ľudí. Takéto akcie momentálne povolené nie sú, a preto nemôžeme ani len začať s vybavovaním povolení. Žiadny úrad nám nič neschváli, keď nie sú povolené akcie z najvyšších miest. S vybavovaním môžeme začať, až keď sa povolia akcie. A to už môže byť neskoro. Každý úrad ma svoju zákonnú lehotu na vyjadrenie a tí echt úradnici potrebujú aj viac dní ako je v zákone stanovené,“ pokračoval Baron.

„No ešte väčší problém vidím v cestovaní. Zatiaľ platí pri vstupe na Slovensko, že do 25.6. budú kontroly. Ale čo to bude znamenať nevie nikto. Či sa bude púšťať na Slovensko s platným potvrdením o zdravotnom stave, alebo bude nutná ešte aj karanténa. A čo bude potom? Radi by sme organizovali Slovakmana ako majstrovstvá SR, a aj Český Pohár. Ale budú ochotní zahraniční pretekári doma platiť za testy na Covid, alebo prídu o 14 dní skôr na Slovensko do karantény? Dnes na tieto otázky nevie odpovedať nikto. Počkáme preto do prvého júnového týždňa a potom rozhodneme. To už bude definitívne áno alebo nie,“ zakončil organizátor jedného z najpopulárnejších podujatí v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila