Ďalšia fáza uvoľňovania opatrení: Pozrite si čo všetko sa zmení od stredy

Premiér Igor Matovič informoval o ďalšom uvoľňovaní opatrení v súvislosti s koronavírusom po stretnutí konzília odborníkov.

Fitnes centrá a vnútorné športoviská sa otvoria od budúcej stredy 3. júna. (Autor: FB 365 Gym Piešťany)

Od tejto stredy však dôjde k ďalšiemu uvoľneniu opatrení týkajúcich sa vnútorných prevádzok reštaurácií.

Po novom sa už podniky môžu rozhodnúť, či budú dodržiavať 15 metrov štvorcových na 1 zákazníka, alebo dvojmetrový odstup medzi zákazníkmi, alebo dvojmetrový odstup stolov v prevádzke.

Od stredy bude umožnené aj stravovanie po 22 hodine. Pôjde však len o stravovanie pre uzavretú spoločnosť. Podnik je povinný viesť menný zoznam účastníkov.

Novinky sa týkajú aj situácie na hraniciach. Po novom už môžete odísť do Česka, Rakúska, Maďarska, Poľska, Chorvátska, Slovinska, Nemecka a Švajčiarska na 48 hodín. Doteraz sa dalo do týchto krajín odísť na 24 hodín.

Fitnes centrá a vnútorné športoviská sa otvoria od budúcej stredy 3. júna. Povolené budú aj šatne a sprchy. Infektológ Pavol Jarčuška na tlačovej konferencii doplnil, že fitnescentrá síce na Slovensku otvoria neskôr ako v Česku, ale za lepších podmienok.

Matovič ďalej priblížil, že od stredy 3. júna budú otvorené všetky vnútorné športoviská, vrátane plavární pre verejnosť. Medzi zákazníkmi však bude potrebné dodržiavať dvojmetrové odstupy alebo zabezpečiť pre jedného zákazníka 15 metrov štvorcových.

Čo sa týka letných dovoleniek, premiér vyzýva ľudí, aby ich strávili na Slovensku a podporili tým aj slovenský cestovný ruch. „Ak však niekto túži po mori, nech sa pozerá po krajinách, v ktorých je tá situácia dobrá. Spomeniem napríklad Grécko či Chorvátsko. Určite by som však bol opatrný pri spoznávaní krás v Taliansku, Španielsku či v Londýne,“ uviedol predseda vlády.

Dodal, že je pripravená analýza, na základe ktorej na najbližšom rokovaní vlády budú hovoriť aj o tom, či bude na Slovensku naďalej platiť núdzový stav.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof