Asistovali pri kurióznej nehode, hasili odpad a topoľové páperie, vyrážali k pripálenému hrncu

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 25. mája 2020, 10:36

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni riešili spolu s príslušníkmi DHZO Dolný Lopašov požiar odpadu. Vyrážali tiež k nehode na Vodárenskej ulici, k požiaru topoľového páperia v obci Banka a k pripálenému hrncu na sporáku zábudlivej gazdinky v Piešťanoch.

Vodič jazdiaci na Škode Felicia nabúral do odstaveného auta a jeho vozidlo urobilo kotrmelec, pričom ostalo na streche. (Autor: KR HaZZ Trnava)

V pondelok 18. mája večer vyrážali piešťanskí hasiči k požiaru odpadu za obcou Dolný Lopašov. Horela tam tráva a drevo. Členovia miestneho dobrovoľného zboru hasičov už boli na mieste. Príslušníci HaZZ použili na zahasenie ohňa D-prúd a jednoduché hasiace prostriedky. Spolu s hasičmi obce požiar zlikvidovali.

Aj piešťanských hasičov privolali ku kurióznej nehode na Vodárenskej ulici, ktorá sa stala v utorok 19. mája okolo poludnia. Vodič jazdiaci na Škode Felicia nabúral do odstaveného auta a jeho vozidlo urobilo kotrmelec, pričom ostalo na streche. Na komunikácii boli vytečené prevádzkové kvapaliny, úlomky plastov a skla z vozidiel, preto príslušníci HaZZ vykonali protipožiarne opatrenia. Vodič sa sťažoval na bolesti v oblasti hrudníka a hasiči mu poskytli prvú predlekársku pomoc. Keď dorazila záchranka, vodiča sa ujali zdravotníci. Ošetrili ho, ale ostal na mieste. Odťahová služba po zdokumentovaní a vyšetrení nehody dopravnou políciou prevrátenú feliciu postavila na kolesá a naložila na odťahovacie vozidlo. Druhé auto preparkovala na pôvodné miesto. Prevádzkové kvapaliny hasiči zneutralizovali sorbčným materiálom, úlomky plastov a skla pozametali.

Požiar páperia z topoľa na Topoľčianskej ulici v obci Banka riešili traja hasiči vo štvrtok 21. mája popoludní. Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru použili vysokotlakový prúd z vozidla CAS 30 T 815.

V nedeľu 24. mája o 14.30 h ohlásili z operačného strediska dymenie z okna bytového domu na druhom poschodí na Ulici A. Trajana v Piešťanoch. Majiteľka bytu prišla domov ešte pred príchodom hasičov a zistila, že sa dymí z kuchyne, kde zabudla na sporáku variacu sa stravu. Hrniec rýchle strčila do drezu. Príslušníci HaZZ prekontrolovali kuchyňu a odvetrali ju.

(vd/am), foto: KR HaZZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek