KORONAVÍRUS: Domáca karanténa je už v prevádzke, zatiaľ však len pre mobily s operačným systémom Android

  • Nezaradené / Spravodajstvo
  • 23. mája 2020, 20:03

Zatiaľ sa dá táto možnosť využiť len na hraničnom priechode Berg, a to od soboty od 19:00 hod.

Domáca karanténa je už v prevádzke, zatiaľ však len pre mobily s operačným systémom Android. Na sociálnej sieti o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič. „Ľudia nemôžu viac čakať, a preto nebudeme viac čakať ..spúšťame domácu karanténu aj do času, kým prídu súhlasy od Apple a Google,“ ozrejmil premiér. Do iPhonu bude možné aplikáciu stiahnuť až po schválení. Cestovateľ musí okrem ostatných krokov podpísať vyhlásenie, ktorým zoberie na vedomie, že aplikácia zatiaľ nie je autorizovaná spoločnosťami Apple a Google a preberá preto na seba riziko s tým spojené. „Samozrejme, len ak chce ísť do domácej karantény namiesto do štátnej,“ dodal Matovič.

Zatiaľ sa dá táto možnosť využiť len na hraničnom priechode Berg, a to od soboty od 19:00 hod. O pridaní ďalších priechodov bude postupne informovať Policajný zbor SR. Od nedele bude taktiež spustená možnosť odchodu zo štátnej karantény do domácej, a to za rovnakých podmienok.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava