Župa rozdeľovala tisíce rúšok, respirátorov i stovku ochranných oblekov

Trnavská župa opäť distribuovala osobné ochranné pracovné prostriedky do zariadení sociálnych služieb v celom kraji.

Zdroj: TTSK

Ochranné prostriedky zo štátnych hmotných rezerv župa rozdeľuje poskytovateľom sociálnych služieb spravodlivo, a to bez ohľadu na ich právnu formu, či verejnú alebo neverejnú povahu.

„Dnes sme zástupcom obecných a neverejných zariadení sociálnych služieb v kraji názorne ukázali, akým spôsobom sú ochranné prostriedky transparentne rozdeľované a distribuované. Trnavský kraj ku všetkým poskytovateľom pristupuje ako ku vlastným, pretože rovnocenne pomáhajú ľuďom odkázaným na sociálnu starostlivosť v dôsledku nepriaznivého životného osudu,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. 

Štát sa v kríze spôsobenej pandémiou ochorenia Covid-19 spoľahol na samosprávne kraje a preniesol na nich úlohu distribúcie ochranných pomôcok napriek tomu, že nemajú na to určené materiálne, technické, ani personálne kapacity.

Vo štvrtok 21. mája do zariadení sociálnych služieb po celom kraji distribuovali prostriedky zo Správy štátnych hmotných rezerv SR, konkrétne 280 500 kusov chirurgických rúšok, 1 873 kusov respirátorov typu FFP2, 97 ochranných oblekov a viac ako 48 litrov širokospektrálnej dezinfekcie.

Župa tak už zabezpečila prerozdelenie a distribúciu skoro milióna ochranných pomôcok pre zariadenia sociálnych služieb, ale aj lekárov v ambulanciách. V Trnavskom kraji aktuálne pôsobí 101 poskytovateľov, ktorí sociálne služby poskytujú 
na 148 miestach v kraji. 21 zariadení zriaďuje trnavská župa. 

Všetky informácie o distribúcii ochranných zdravotných pomôcok sú zverejnené na webovej stránke www.zdravazupa.sk.

ttsk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj