Trnavská župa rozdelila na projekty proti šíreniu koronavírusu zatiaľ 320-tisíc eur

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 21. mája 2020, 08:00

Trnavský samosprávny kraj rozdelil na opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu medzi rôzne inštitúcie zatiaľ 320-tisíc eur. Podporil spolu 135 projektov obcí, miest, charity, občianskych združení, dobrovoľných hasičov a ďalších organizácií. Krajských poslancov o tom na dnešnom rokovaní zastupiteľstva prostredníctvom videokonferencie informoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Rokovanie krajského zastupiteľstva sa uskutočnilo prostredníctvom videokonferencie (Autor: TTSK)

Peniaze z rozpočtu kraja použili žiadatelia najčastejšie na ochranné pracovné prostriedky, rúška, dávkovače na dezinfekciu, teplomery, ale napríklad obec Špačince (okres Trnava) aj na dokúpenie techniky pre online vyučovanie. Poslanci trnavskej župy vyčlenili ešte v apríli na tieto účely 500-tisíc eur, ktoré boli pôvodne určené na dotácie v rámci iných výziev. Z tejto čiastky ešte stále zostáva na rozdelenie 180-tisíc eur.

Presunom peňazí na projekty proti ochoreniu Covid-19 prišli o dotácie športové kluby, kultúrne združenia a spolky, ale aj obce a mestá na svoje kultúrno-spoločenské aktivity. V mnohých prípadoch by ich ani nemohli využiť, pretože boli určené na podujatia, ktoré sa pre mimoriadne opatrenia súvisiace s pandémiou nemohli alebo stále nemôžu konať.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav