Na krytú plaváreň v Piešťanoch chce vraj prispieť Slovenská plavecká federácia

Téma mestskej plavárne opäť ožíva. Podľa našich informácií na krytú plaváreň v hodnote zhruba 4,3 milióna chce prispieť aj plavecká federácia, a to takmer polovicou sumy. Jednalo by sa realizáciu projektu, ktorý pre mesto nechalo vypracovať plavecké občianske združenie OZ Bazén Piešťany, ktoré momentálne prevádzkuje prenajatú krytú plaváreň v rekreačnom zariadení na Hlbokej ulici v Piešťanoch.

Súčasťou krytej plavárni by bol výcvikový bazén pre najmenších (v popredí) a osem dráhová dvadsaťpäťka pre športové plávanie i vodné pólo. (Autor: OZ Bazén Piešťany)

Keďže súčasný projekt plavárne bol navrhnutý podľa potrieb športových plavcov, ten vraj bude spĺňať prísne kritériá FINA, a tým i požiadavky Slovenskej plaveckej federácie pre športové plávanie a vodné pólo.

Bazény sú podľa projektu v budove krytej plavárne navrhované dva. Jeden je plavecký s rozmermi 25×21 metrov a hĺbkou 1,8 m. Bazén by mal mať osem dráh, každá so šírkou 2,5 m.

Ako súčasť krytej plavárne je navrhovaný aj malý výučbový bazén s rozmermi 15×5 m a hĺbkou vody 0,6 až 0,9 m. Po dĺžke plaveckého bazéna je navrhnutá malá tribúna určená pre športovcov.

Na vstupnom priečelí je projektovaná otvorená galéria pre rodičov, ktorí čakajú na deti počas tréningu, či pre divákov s kapacitou zhruba päťdesiat osôb. V zázemí sa bude nachádzať priestor pre jednoduchý bufet či malé regeneračné centrum.

Plaváreň by mala mať po dokončení kapacitou bazénovej techniky, ktorá by sa mohla v budúcnosti využiť aj pri prípadnom rozšírení o prístavbu na rekreačné účely.

Bazén by mal byť plnený vodou zo studne a po jej obmene sa vráti späť do zeme formou vsakovania. Tu sa využijú vrty, ktoré realizovalo mesto ešte v roku 2012.

Výstavba krytej mestskej plavárne je i naďalej zamýšľaná v areáli pozemkov súvisiacich s futbalovým štadiónom a hraničiacich s mestským parkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela