Predseda ZsFZ Gádoši: „Dospelým odpustíme polovicu, mládežníkom celé štartovné“

Západoslovenský futbalový zväz bol spolu s ostatnými regiónmi pred dvomi mesiacmi na prahu závažných rozhodnutí, ktoré vyústili do ukončenia amatérskych súťaží. Prejdime ale do súčasnosti, pretože uplynulý týždeň ich padlo v elektronických hlasovaniach per rollam hneď niekoľko.

Štart súťažného ročníka 2020/2021 je naplánovaný na 9. august. © ObFZ Trnava

Výkonný výbor naposledy riešil primárne termínovú listinu, zaraďovanie klubov do súťaží či výšku štartovného, na čo bola zvedavá celá futbalová verejnosť západného Slovenska. „Ak by nastala situácia, že sa niektoré mužstvo do súťaže neprihlási alebo požiada o zaradenie do súťaže nižšej o jednu alebo viac úrovní, je potrebné celok v danej lige nahradiť. Výkonný výbor ZsFZ svojím hlasovaním rozhodol, že do úvahy sa budú brať schválené tabuľky z 13. decembra 2019 po jesennej časti, kedy mali mužstvá odohraný rovnaký počet zápasov. Toto rozhodnutie sa javí ako maximálne korektné, spravodlivé a je najobjektívnejším kritériom v tejto mimoriadnej situácii. Aj UEFA vo svojom usmernení pre jednotlivé členské zväzy uvádza, že ak sa ligová súťaž riadne neskončí, zväz danej krajiny nominuje účastníkov pre nasledujúci ročník európskych pohárových súťaží. A prvým kritériom je pre Európsku futbalovú úniu práve umiestnenie v tabuľke pred vypuknutím pandémie COVID-19,“ vysvetľuje na margo zaraďovania predseda ŠTK ZsFZ Tibor Révay a vzápätí poodkrýva aj situáciu ohľadom nenávratného štartovného vkladu za každé prihlásené mužstvo: „Vzhľadom na to, že pre súťažný ročník 2019/2020 kluby uhradili štartovné v plnej výške a súťaže pre pandémiu COVID-19 boli zrušené po odohratí jesennej časti a v niektorých prípadoch po odohratí prvého nekompletného jarného kola, bolo potrebné riešiť štartovné pre nový súťažný ročník. Výkonný výbor ZsFZ pristúpil k zníženiu štartovného o 50% oproti ročníku 2019/2020 pre kategóriu dospelých a zároveň odsúhlasil upustenie od platby štartovného pre všetky mládežnícke kategórie.“

„Bol to logický krok v tejto mimoriadnej situácii. Chceme podať klubom pomocnú ruku a spolu s výkonným výborom sme hľadali cesty, ako to urobiť čo najlepšie a najefektívnejšie. Dospelým odpustíme polovicu, mládežníkom celé štartovné. Dokopy tak pomôžeme sumou približne 30 tisíc eur. Prioritou bola pre nás mládež, ktorú chceme udržať pri futbale, a vieme, že kluby budú mať značné ekonomické problémy nielen pri senioroch. Bola by naozaj škoda, ak by v tejto dobe zanikali prípravky, žiaci či dorastenci v mestách a obciach,“ uzatvára predseda ZsFZ Ladislav Gádoši.

Štart nového súťažného ročníka 2020/2021 je naplánovaný na 9. august 2020, pričom pri počte 16 účastníkov jesenná časť skončí 15. novembra. Najneskôr do 17. 6. 2020 23:59 je potrebné zaevidovať prostredníctvom ISSF elektronickú prihlášku mužstva do súťaže. Prihlášku má právo zaslať každý tím do tej súťaže, v ktorej účinkoval v jesennej časti ročníka 2019/2020. V prípade neprihlásenia sa do príslušnej ligy, v ktorej pôsobil v ročníku 2019/2020, bude sa na uvoľnené miesto zaraďovať v súlade s SP čl. 17, podľa poradia v tabuľkách po jesennej časti, ktoré v tejto mimoriadnej situácii berieme ako pomocné kritérium. Prihlášku je potrebné zaevidovať pre každý celok zvlášť. Prihlášky je možné zasielať od 1. 6. 2020. Platba štartovného prebehne cez zberné faktúry.

Tlačová správa

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek