Pôrod s oteckom, operácie aj podpora blízkych zomierajúcim

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. mája 2020, 10:00

Po uvoľnení situácie v zdravotníctve na Slovensku v súvislosti s koronavírusom sa po viac ako mesačnej prestávke začalo s plánovanými operáciami aj v piešťanskej nemocnici. A nielen s nimi.


Za prísnych hygienických a epidemiologických opatrení nemocnica začala robiť operácie. Ilustr. foto (Autor: vd)

Mamičky rodiace na piatom poschodí, kde sa nachádza aj pôrodnícke a novorodenecké oddelenie sa môžu tešiť na prítomnosť partnera či inej blízkej osoby pri pôrode dieťatka.  Smutnejšie, ale na emócie bohaté chvíle sprevádzania môžu prežiť i príbuzní, ktorí  navštívia svojich blízkych odchádzajúcich z tohto sveta.

Je možné navštíviť saj pacientov v terminálnom štádiu choroby. Ilustr. foto vd

„V súlade s odporúčaniami hlavného hygienika SR zo dňa 11.mája je pri pôrode umožnená  prítomnosť otca respektíve  jednej osoby za dodržania stanovených hygienických opatrení,“ uviedla asistentka riaditeľa Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch, Mária Baďurová.

Po dohode s primárom oddelenia môžu tiež povoliť návštevu pacientovi v terminálnom štádiu ochorenia súčasne dvom blízkym osobám. Udeje sa to taktiež za dodržania  hygienických opatrení. „V nemocnici naši operatéri vykonávajú plánované operácie od 6. mája za dodržiavania zvýšeného hygienicko-epidemiologického režimu,“ dodala M. Baďurová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila