Do budovy sociálnych služieb investovali tisíce eur, teraz ju idú búrať

Trnava začala s rekonštrukciou budovy Zariadenia sociálnych služieb na Coburgovej ulici za takmer 600-tisíc eur ešte v roku 2018.


Namiesto zrekonštruovaného Zariadenia sociálnych služieb a nocľahárne na Coburgovej ulici má Trnava len škodu. Ako upozornil mestský poslanec Rastislav Mráz, samospráva zaplatila za projektovú dokumentáciu viac ako 13-tisíc eur a za prvé práce na obnove budovy takmer 6-tisíc eur, potom však v prácach nepokračovala. Firma zo staveniska odišla a následne mestské zastupiteľstvo schválilo v rozpočte 80-tisíc eur na búranie budovy. Poslanec Matej Lančarič v tejto súvislosti na rokovaní mestského zastupiteľstva povedal, že vo volebnom období 2010 – 2014 boli v budove preinvestované desaťtisíce eur na novú strechu a nové okná.

Vedenie mesta projekt Zariadenia sociálnych služieb a nocľahárne označilo za prioritu v rámci Komunitného plánu sociálnych služieb na roky 2016 – 2020. Cieľom bolo skvalitniť poskytovanie služieb ľuďom v núdzi, ale aj prístavbou rozšíriť jeho kapacitu o 32 miest a vybudovať tu útulok pre jednotlivcov s kapacitou 11 miest. Sociálne služby v tomto útulku mali nadväzovať na základnú pomoc, ktorú ľuďom bez strechy nad hlavou poskytuje terajšia nocľaháreň pre bezdomovcov.

Trnava začala s rekonštrukciou budovy za takmer 600-tisíc eur ešte v roku 2018. Stavebná firma hneď po začatí prác upozornila na nesúlad projektovej dokumentácie so skutočným stavom. Až do vyriešenia problému zo stavby odišla, počas zimných mesiacov však v budove prišlo k havárii vodovodného potrubia a poškodeniu stavby. Podľa vedúceho odboru investičnej výstavby Mestského úradu v Trnave Dušana Béreša mala v tom čase stavenisko riadne prebraté stavebná firma, ktorá nevypustila vodu zo systému. Spôsobenú škodu však firma odmietla riešiť.

Stavebné práce už nepokračovali, v tomto roku má byť budova na Coburgovej ulici zbúraná. Stredisko sociálnej starostlivosti navrhlo podľa Béreša postaviť novú budovu, pretože dispozícia obvodových a nosných stien terajšej budovy nie je pre zariadenie sociálnych služieb vyhovujúca. Peniaze na novú budovu Zariadenia sociálnych služieb však do rozpočtu mesta zaradené neboli.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela