Policajti upozorňujú na online podvody

Dbajte na to, komu poskytujete údaje o svojej platobnej karte.

pixabay.com

Polícia opisuje prípad, kedy mužovi najskôr prišla žiadosť o priateľstvo, ktorú potvrdil. Nový „priateľ“ mu začal ponúkať lacné značkové telefóny a na komunikácii a ponuke sa mu nezdalo nič neobvyklé. Na všetkom sa dohodli, aj na tom, že telefón dostane, keď vopred vyplatí cez službu paysafecard peniaze za dopravu. PIN kód k tejto karte poslal novému kontaktu a ten si ho ako priateľa vzápätí po prijatí peňazí zablokoval.

Polícia upozorňuje ľudí, aby boli pri online nákupoch opatrní, nakupovali cez overené online obchody alebo cez osoby, u ktorých nemusia platiť vopred, prípadne si tovar prevezmú a zaplatia až pri osobnom stretnutí.

Pri bežných platobných kartách ich nedávajte do rúk iným osobám, nenoste spolu s kartou PIN kód a na žiadosť online predávajúcich, najmä z neoverených web stránok neuvádzajte cez telefón alebo email všetky identifikátory ani údaje z platobnej karty. Platobné karty si najmä pri nákupoch chráňte pred ukradnutím tým, že budete mať osobné veci stále pri sebe a pod dohľadom.

Zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav