Malí Drahovčania sa vrátia do vynovenej škôlky

Keď sa skončí karanténa a do materských škôl sa budú môcť opäť vrátiť deti, malí Drahovčania budú určite príjemne prekvapení. V miestnej škôlke totiž v čase, keď bola prázdna, hučali vŕtačky, kladivá a ďalšie stroje. Pavilón P2 prešiel rekonštrukciou.

Šikovné ruky pútavo vyzdobili interiér, deti sa majú na čo tešiť. (Autor: FB GIT s.r.o. a Miroslava Ledeckého)

Budova sa dočkala dôležitých úprav. Vrbovská firma GIT, s.r.o., vykonala zateplenie obvodových stien, úpravy osadenia existujúcich výplní otvorov na fasáde, ale pracovala aj na streche – išlo o zateplenie plochej strechy vrátane montáže novej krytiny, klampiarskych výrobkov, strechy a bleskozvodu. Okrem toho sa počas rekonštrukcie venovali aj kompletnej výmene vykurovacích telies a rozvodov kúrenia, nahradeniu pôvodného zdroja vykurovania a kompletnej výmene elektroinštalácie objektu s novými LED svietidlami.

Materská škola v Drahovciach dostala novú zateplenú fasádu.

Napriek tomu, že to mala byť drobná rekonštrukcia, starosta obce Miroslav Ledecký priznal, že keď po prvých búracích prácach dorazil do priestorov škôlky, ani ju nespoznal. Napokon sa však všetko podarilo obnoviť v čase, keď mali deti štátom nariadené zostať doma. Starosta dokonca akcentoval aj výbornú spoluprácu a komunikáciu s firmou, ktorá rekonštrukciu dodávala.

A určite i vďaka tomu mohli po skončení „hrubej“ roboty prísť do priestorov učiteľky, školníčka i upratovačka, aby svojimi starostlivými a usilovnými rukami spoločne priestor nielen upratali, vyčistili, vydezinfikovali a sprevádzkovali všetky vnútorné priestory. Do pavilónu opäť nainštalovali nábytok, hračky i ďalšie pomôcky a interiér, ktorý azda onedlho opäť bude ponímať detský smiech a krik, pestro vyzdobili. Deti sa tak po návrate do škôlky majú na čo tešiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav