Za letné terasy na pešej zóne nebudú musieť platiť: Mesto upraví pravidlá

Mesto Piešťany chce ísť v ústrety podnikateľom v centre a umožniť bezplatný záber verejného miesta na pešej zóne. To znamená, že prevádzkovatelia letných terás budú oslobodení od platenia prenájmu miest, na ktorých poskytujú svoje reštauračné služby.

(Autor: pror)

Nebude to však hneď. Ako primátor Peter Jančovič na utorkovom mestskom zastupiteľstve poslancov informoval, pripravia novelu všeobecne záväzného nariadenia mesta (VZN), ktorá takéto odpustenie poplatkov umožní. „Novelu vám predložíme na júnovom zastupiteľstve na schválenie,“ informoval poslancov primátor.

Piešťany sa tak pripájajú k ďalším samosprávam, ktoré sa v rámci svojich kompetencií snažia pomôcť podnikateľom v oblasti gastronómie či občerstvenia.

Všetky terasy však musia dodržiavať platné nariadenie hlavného hygienika o spôsobe ich využívania v dôsledku pandémie koronavírusu. Stoly musia byť dva metre od seba a za stolom môžu sedieť maximálne dve osoby, prípadne rodina s deťmi.

Povinnosť nosiť rúško však stále platí pre hostí, ako aj pre personál. Výnimku majú len hostia na terase v prípade, že konzumujú nápoj či jedlo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín