Trnavská automobilka Groupe PSA pridá na budúci týždeň aj druhú zmenu

Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia po rozbehnutí výroby v režime jednej zmeny pridá v týždni od 18. mája do 22. mája aj druhú zmenu. V automobilke tak bude pri dodržaní prísnych hygienických podmienok okrem rannej pracovať aj popoludňajšia zmena. Agentúru SITA o tom informoval hovorca automobilky Peter Švec. Výrobné linky automobilky stáli od 19. marca, opäť sa rozbehli v jednozmennom režime až v tomto týždni.


Ilustr. foto (Autor: PSA Trnava)

Švec v súvislosti s rozbehom výroby povedal, že dôležité pre automobilku budú objednávky z krajín, kde sa vozidlá z Trnavy najviac vyvážajú, ako je Taliansko, Nemecko, Španielsko, Francúzsko. Ide o krajiny, ktoré boli výrazne zasiahnuté koronakrízou a predajne tam boli dlhšie zatvorené. Automobilka má všetky komponenty zo zahraničia potrebné na výrobu vozidiel.

Groupe PSA Slovakia počas vynúteného zastavenia produkcie pripravila podľa Šveca množstvo posilnených hygienických opatrení, ktoré musia zamestnanci rešpektovať. Pracovať musia v rúškach, po fabrike sa môžu pohybovať len v okuliaroch, na niektorých postoch s ochranným štítom, vo výrobe boli nainštalované plexisklové bariéry. Zamestnanci striedajúcich zmien sa fyzicky nestretnú.

Aktuálne vytvára automobilka približne 4 500 pracovných postov, jej dodávatelia zamestnávajú ďalších približne 15-tisíc ľudí. V minulom roku zišlo z výrobných liniek automobilky Groupe PSA Slovakia 371 152 vozidiel, bolo to o 5,4 percenta viac ako v roku 2018. Trnavská automobilka medziročne zvyšovala výrobu už osem rokov po sebe.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín