Do materských škôl sa v júni podľa ministra Gröhlinga nedostanú všetky deti

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 13. mája 2020, 13:11

V prípade znovuotvorenia materských škôl v júni nebudú ich zriaďovatelia schopní uspokojiť všetkých rodičov, ktorí by chceli dať svoje deti opäť do škôlok. Dôvodom budú priestorové obmedzenia a opatrenia súvisiace s ochranou zdravia. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) to povedal dnes po rokovaní s primátorom Trnavy Petrom Bročkom a riaditeľmi základných a materských škôl v Trnave.

(Autor: Trnavský samosprávny kraj)

Potvrdil, že o opätovnom otvorení škôl sa rozhodne na budúci týždeň v pondelok. Zriaďovatelia škôl túto informáciu podľa neho potrebujú vedieť minimálne týždeň pred ich otvorením.

„Ešte diskutujeme o tom, či dokážeme zadefinovať skupiny detí, ktoré by mohli vstúpiť do materských škôl,“ povedal minister. Počet detí v triedach bude po otvorení škôlok limitovaný. Ako sa budú vyberať deti, ktoré sa budú môcť vrátiť, zatiaľ nebolo určené. V prípade žiakov prvého stupňa základných škôl nebude podľa neho problém, pretože priestory budú bez žiakov druhého stupňa dostatočné.

Dosiahnuť spravodlivosť pri umiestňovaní detí do škôlok po ich otvorení bude podľa primátora Trnavy Petra Bročku nemožné. „Budeme sa snažiť vyhovieť čo najväčšiemu počtu rodičov, ale nie je to žiadny klasický štandard. Presnejší nápočet budeme vedieť urobiť, až keď dostaneme pokyny z ministerstva. Potom budeme reagovať, aby mali aj rodičia informácie,“ dodal Bročka.

Zatiaľ sa najviac diskutuje o júnovom návrate do škôl v prípade predškolákov a žiakov prvého stupňa základných škôl. Ešte stále nie je podľa Gröhlinga jasné, či sa v tomto školskom roku dostanú do škôl aj žiaci druhého stupňa základných škôl a stredných škôl. Ani to, či si prídu ešte v júni aspoň pre vysvedčenia.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav