Bude Slovakman 226 po desiaty raz v Piešťanoch? „Definitívu vyriekneme prvý júnový týždeň,“ vraví organizátor.

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. mája 2020, 09:58

Prvá augustová sobota patrí v posledných rokoch už tradične jednému z najpopulárnejších športových podujatí v Piešťanoch – triatlonu Slovakman 226. Aj tento rok je sú preteky v dlhom triatlone plánované na 1. augusta, či sa však vzhľadom na aktuálnu situáciu uskutočnia je stále otázne.

Preteky v dlhom triatlone Slovakman 226 patria k najobľúbenejším podujatiam v Piešťanoch. © Slovakman 226

Jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku, kde musia triatlonisti a triatlonistky absolvovať 3,8 kilometrov plávania, 180 km cyklistiky a 42,2 km behu by sa v Piešťanoch mali konať už po jubilejný desiaty raz. Či tomu tak bude je stále ešte otázne. Situácia spôsobená koronavírusom taktiež komplikuje organizátorom Slovakmana 226 život, no postupné zmierňovanie opatrení im dáva stále nádej.

„Vyzerá, že sa začína svet normalizovať a pomaličky vracať do svojich koľaji.  Dočítal som sa, že v Česku sa povoľujú športové podujatia do 500 účastníkov, samozrejme za určitých podmienok, ale už sa to hýbe. Dúfam, že si z nich zoberú naši zodpovední činitelia príklad, a bude sa to uvoľňovať aj tu. Dostal som za toto obdobie veľa otázok, či bude Slovakman. Stále neviem. Musíme ešte počkať. Definitívu vyriekneme prvý júnový týždeň. Závisí to od povolenia na organizáciu športových podujatí s minimálne 500 účastníkmi. Ale ešte dôležitejšie je pre nás otvorenie hraníc. 65 percent účastníkov tvoria zahraniční pretekári, a bez nich by štartové pole bolo výrazne riedke. Slovenských pretekárov je bohužiaľ málo. Ešte je v riešení namiesto dlhého Slovakmana 226, polovičný Slovakman113 bez účasti zahraničia. O tom budeme včas informovať. Pevne verím, že sa situácia do prvého júnového týždňa posunie u nás do priaznivých podmienok pre organizáciu Slovakmana226 a 1. augusta o 7:00 budeme môcť vystreliť v Lodenici z dela a odštartovať M SR a Český pohár v dlhom triatlone,“ poskytol nám svoje stanovisko organizátor pretekov Vladimír Baron.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava