Výzva hasičov: Nezakladajte ohne!

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 12. mája 2020, 00:01

Kuriózne výjazdy, takmer jeden za druhým, zažili piešťanskí hasiči, keď oslobodzovali dvoch srnčekov – jedného v obci Banka, druhého vo Veselom. Pre veľké suchá hrozí, že sa v prírode môže vyskytnúť požiar, preto hasiči vyzývajú ľudí k zodpovednosti – nezakladajte ohne!

(Autor: FB DHZ Vrbové)

V pondelok 4. mája zasahovali príslušníci HaZZ Piešťany pri požiari bytu na prvom poschodí na sídlisku Nikola Teslu. Išlo o požiar stravy na sporáku, z ktorej sa plamene rozšírili aj na malú časť kuchynskej linky a plastovej lampy. Príslušníci oheň zlikvidovali a vnútorné priestory bytu odvetrali. Pri zásahu mohli konštatovať: žiadna zranená ani nadýchaná osoba.

Potom, čo v stredu 6. mája zachraňovali hasiči zaseknutého srnčeka v bráne kúpeľov, podobný zásah ich čakal aj o dva dni. V piatok vyrážali k zakliesnenému srnčekovi v bráne do Veselého. Hasiči použili vyslobodzovacie zariadenie a srnčeka zachránili. Utiekol preč.

Pri znášaní pacienta pomáhali hasiči v nedeľu 10. mája, keď asistovali záchranárom na Bottovej ulici v Piešťanoch.

Pretože je zvýšené požiarne nebezpečenstvo, hasiči v dňoch 7. až 9. mája monitorovali výjazdmi na hasičských autách územie okresu. „Je čas zvýšeného požiarneho nebezpečenstva – vysoké riziko vzniku požiarov. Občania by mali byť uvedomelí, upozorňujeme ich, aby zbytočne neriskovali a nepodceňovali situáciu a možný vznik požiaru v prírode,“ upozornil Rastislav Filip z HaZZ Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel