V prírode na mladú rodinu útočil pes aj pán

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. mája 2020, 12:18

„Chcela by som sa podeliť o skúsenosť z výletu. Zostali sme šokovaní z „ľudského“ správania,“ opísala svoj príbeh z útoku psa a jeho pána v prírode naša čitateľka.


Pes. Ilustr. foto (Autor: pixabay)

Kráčame si rezko niekde medzi Výtokmi a Jeleními jamami…žena, muž, v nosiči na chrbte dieťa. Zrazu nám zvrchu beží oproti zúrivo vyzerajúci pes…Mne ako relatívne čerstvej mamičke okamžite zablikala kontrolka a nalepila som sa zozadu na muža, nech si chránim dieťa. Pes pri mne zabrzdil a stočil sa na mňa, olizol mi nohy, na čo som zvýskla. Nevyzeral, že sa chce hrať, skôr že chce útočiť, na čo môj muž zreval: “ zoberte si toho psa“, pričom mu pes hryzol do prsta. To už boli oproti nám nižší pán držiaci za ruku pani a pred nimi asi dvanásťročný chlapec. Pán veľmi opovržlivo zakričal: „A čo ta zežral?“

Môj muž nestratil duchaprítomnosť a slušne odpovedal : “ Máte ho mať na vodítku“ . To už bola táto rodinka pri nás, pán v súčasnej dobe zabudol na „social distance“ a so zúrivou tvárou pred nami vrešťal: „Kde to mmáš napísané. “ Pozerala som sa šokovane a asi aj s otvorenými ústami na toho pána, ktorý už-už vyzeral, že ide udrieť…ale až vtedy si všimol malé dieťa medzi nami, keďže ja som stále stála nalepená na manželov chrbát, aby som si chránila dieťa, a len zo mňa vypadlo: „To čo si dovoľujete? “

Ako odpoveď som dostala od pána : “ a ty si pi.. “ A táto „príjemná“ rodinka pokračovala aj so psíkom dolu kopcom a už sme ju nezaujímali.

Pozrela som sa šokovane na svojho muža. Kráčali sme ďalej potichu, snažiac sa spracovať tento zážitok. Počase mi muž povedal: „ možno ich este dolu stretneme.“ A ja na to: „ veď on sa išiel s tebou biť“. Jasné že išiel, ale udrieť si do chlapa o hlavu vyššieho, nesúceho na chrbte kojenca, to už asi bolo aj pod úroveň tohto „inteligentného“ pána. Alebo len vedel, že to by mu uz zrejme len tak neprešlo. 

Posúďte sami. Je v poriadku nechať útočného psa skákať a hrýzť okoloidúcich ľudí a ešte im vylgárne vynadať ? Jediné, čo ľutujem je, že som si nestihla pána s rodinou odfotiť, pretože by som s tým určite išla na políciu. Pretože neverím, že sme boli prví a poslední, na koho útočil. Majiteľ aj pes. 

Nikto neubližuje psíkom len tak, ale bohužiaľ ich k agresii mnohokrát vedú ich páni. Dlho som spracovavála tento zážitok, našťastie sa nestretávam príliš často s ľuďmi tejto „úrovne“,  takže ma takéto správanie aj slovník značne šokuje. 

Aby som nebola len negatívna, zvyšní turisti aj cyklisti, ktorých sme stretli nás slušne pozdravili, usmiali sa…tak ako sa normálni ľudia k sebe správajú.

Marianna Oravcová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav