Pavol Gocký hrá futbal na nebeských trávnikoch

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo / Blogy
  • 12. mája 2020, 21:50

V utorok 12. mája sa skončila životná púť bývalého futbalového trénera mládeže, člena Kolkárskeho klubu v Piešťanoch, pracovníka Domu umenia a aj strážcu zimného štadióna, nadšeného rybára a hubára a všestranného muža – Pavla Gockého. Odišiel manžel, otec, starý otec, tréner, kamarát, veselý spoločník a fajn človek, s ktorým sa dalo diskutovať na rôzne témy.


Pavol Gocký žil vždy aktívnym životom. (Autor: archív rodiny)

Ako nám oznámila jeho manželka Eliška Gocká,  v manželstve spolu strávili 43 rokov. Spoznali sa vďaka jeho sestre, s ktorou boli v komparze pri natáčaní scén s jazdením na koňoch pri tvorbe seriálu o svetobežníkovi Móricovi Beňovskom.

Pavol Gocký sa narodil 5. septembra 1952. S Eliškou Gockou sa oženil 9. apríla 1977. Narodila sa im dcéra a aj syn, oboch viedol ich tatino k športu. Syn bol kolkárom a dcéra  basketbalistkou. Pavol viedol dlhé roky aj malých piešťanských futbalistov a z jeho najúspešnejších spomenieme Filipa Hološku. Tí ľudia, čo chodievali na predstavenia do Domu umenia, si ho pamätajú ako jedného z nezabudnuteľných pracovníkov, ktorý vždy v obleku dohliadal na bezpečnosť pri predstaveniach. Práve z Domu umenia odchádzal do dôchodku. No keďže bol mužom činu, nezostal doma dlho, strážil aj piešťanský zimný štadión.  Pavol miloval nielen šport, ale aj prírodu. A hubárčenie s rybačkou boli jeho koníčkami. Vydržal sedieť celé hodiny pri Váhu a čakal na vytúžený úlovok. Tieto chvíle miloval.

Osobitnou kapitolou jeho života boli roky strávené v piešťanskej kolkárni, kde patril medzi ústredné osobnosti. Niekoľko rokov sa angažoval najskôr v mestskej kolkárskej lige a potom robil v klube sekretára. Sem, do kolkárne viedli často jeho kroky aj s manželkou Eliškou. Prežil s Eliškou pekný život plný športu, kultúry aj spoločenského vyžitia.

Zomrel vo veku nedožitých 68 rokov, pričom jeho spôsob života, výzor aj dynamika s akou sa púšťal do nových vecí, túto cifru v očiach druhých spochybňovali. Fakt je však ten, že choroba si ho dostihla aj napriek pozitívnej energii, ktorú okolo seba šíril. Optimizmus vyznieva aj z jeho posledného príspevku na sociálnej sieti. Napísala ho za Paľka jeho manželka. „Milí priatelia. Toto je môj posledný príspevok na fb. Oznamujem vám, že som dnes odišiel na rybačku na nebeské rybníky a zahrať si futbal na nebeské trávniky. Ďakujem vám, bolo mi tu s vami fajn. Spomínajte na mňa v dobrom.“

Nech odpočíva v pokoji!

Len pred pár dňami sa pýšil na výstave týmto krásavcom, ktorý im pribudol do rodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland