Fakultná nemocnica v Trnave od stredy povolí prítomnosť otca pri pôrode

  • Nezaradené / Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. mája 2020, 11:05

Fakultná nemocnica v Trnave umožní od stredy 13. mája prítomnosť otca pri pôrode. Podmienkou je dodržanie určených hygienicko-epidemiologických pravidiel. Otec musí mať na tvári rúško, na rukách rukavice a musí prejsť cez triediaci stan, ktorý je pred nemocnicou. Fakultná nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

(Autor: trnava-live.sk)

Hlavný hygienik SR Ján Mikas umožnil zdravotníckym zariadeniam vzhľadom na priaznivú epidemiologickú situáciu udeliť výnimky zo zákazu návštev na lôžkových oddeleniach za jasne stanovených hygienických pravidiel a protiepidemických opatrení. Nemocnice môžu povoliť návštevy pacienta v terminálnom štádiu ochorenia, ďalej v prípade detských pacientov alebo v prípade novorodeneckých oddelení.

Fakultná nemocnica v Trnave zakázala návštevy lôžkových oddelení ešte začiatkom marca, vtedy bol dôvodom zvýšený počet prípadov chrípky a respiračných ochorení. Krátko potom pribudli preventívne opatrenia, ktoré mali zabrániť šíreniu koronavírusu. Návštevy na oddeleniach boli vylúčené, aj pacienti sa do nemocnice dostali len cez triediaci stan, ktorý pri nemocnici 18. marca postavili hasiči.

Aj piešťanská nemocnica chystá niekoľko opatrení, okrem iného aj začatie operatívy. O nich vás budeme informovať v PT.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela