Vďaka postave doktora Johna Watsona spoznáva Sherlocka Holmesa

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: Martinus)

Vydavateľstvo SnowMouse Publishing vydáva od roku 2016 príbehy Sherlocka Holmesa (A. C. Doyle: Sherlock Holmes 1 – 5) vo výbornom preklade Jána Kamenistého, ktorý sa vyhral s archaickosťou textu, odkazy, listy alebo správy v texte musí čitateľ lúštiť vďaka inému typu písma a ilustrácie – maľby Jula Nagya dodávajú príbehom autentickú atmosféru.

Čitateľ vďaka postave doktora Johna Watsona spoznáva Sherlocka Holmesa, brilantného detektíva, odborníka v literatúre, politike, filozofii, s vynikajúcimi znalosťami z astronómie, anatómie, botaniky, geológie, chémie, navyše huslistu, šermiara, boxera, vášnivého fajčiara fajky (občas sa nevyhne morfiu a kokaínu). Viete, že Doyle sa pri vytvorení postavy Sherlocka Holmesa inšpiroval postavou C. A. Dupina, ktorú vymyslel E. A. Poe?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek