Útulkáči dostali nové búdy

Dobrí ľudia sa zasa raz našli a prispeli vyhodeným, v minulosti často zanedbaným či dokonca týraným chlpáčom, aby mohli tráviť čakanie na novú rodinu v krajšom prostredí. Útulok Piešťany získal peniaze na kúpu 13 nových, kvalitných a zateplených búd.

Foto: Útulok Piešťany

Staré si už rokmi „vybývali“, no teraz sa vďaka dobrým ľuďom môžu tešiť z nových. Ďalší útulkáči dostali nové búdy, v ktorých budú teraz tráviť svoje dni čakania na to, kým sa komusi nezapáčia natoľko, že im bude chcieť dať nový domov. Piešťanský útulok ešte v marci oslovil portál ZaMenej.sk s prosbou o pomoc. „Ani tentoraz nás nenechali v štichu a pomohli nám predajom kupónov zozbierať 1500 eur na 10 kvalitných nových a zateplených búd z dreva, ktoré sme už súrne potrebovali a budú dlho psíkom slúžiť,“ uviedla riaditeľka Ľubomíra Baleková prostredníctvom webstránky útulku.

Foto: Útulok Piešťany

„Ďakujeme veľmi všetkým zákazníkom portálu, ktorí prispeli na dobrú vec. ‚Vytešujeme‘ sa z nových búd, ktoré sme postupne objednávali a boli vziať na štyrikrát. Tiež ďakujeme za mechy krmiva, na ktoré takisto prispeli zákazníci portálu,“ pričom riaditeľka doplnila tiež, že sumou 500 eur prispel na ďalšie tri búdy aj Róbert Škarítka.

„Všetkým patrí obrovská vďaka, práve v tomto nepriaznivom období je to neskutočná pomoc. Najmä keď každý bojuje s inými problémami a napriek tomu ešte dokáže pomôcť zvieratkám v núdzi,“ dodala riaditeľka.

Foto: Útulok Piešťany

Ako každý rok, aj tento rok bolo potrebné nahradiť niekoľko psích búd novými. Po rokoch používania už niektoré boli v úplne dezolátnom stave, a to jednak vplyvom počasia, ale aj vďaka rôznym „vylepšeniam“, o ktoré sa postarali ich psí obyvatelia. Staré búdy z OSB dosiek pritom boli lepené lepidlami, ktoré môžu potenciálne karcinogénne, keď sa pri obhrýzaní sa dostávajú do tiel zvierat.

Cena jednej novej zateplenej búdy s niekoľkoročnou životnosťou je 150 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav