Trnavská automobilka PSA spustí v utorok výrobu v zvarovni

Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia cez víkend spustila prípravné práce, ktoré sú predpokladom postupného obnovenia výroby. Samotná výroba začne v utorok 12. mája v prevádzke zvarovne.

Linky v automobilke stoja od 19. marca. (Autor: psa-slovakia.sk)

Vyrábať bude potom do konca týždňa v režime jednej pracovnej zmeny. Informoval o tom hovorca automobilky Peter Švec. Výrobné linky automobilky stoja od 19. marca, zamestnanci sú odvtedy doma, pričom dostávajú podľa kolektívnej zmluvy 65 percent z priemernej mzdy.

Okrem zvarovne bude od utorka v jednej zmene pracovať aj lisovňa a lakovňa, údržba bude v niektoré dni pracovať okrem ranných aj v nočných zmenách. Automobilka to oznámila na svojej webovej stránke.

Groupe PSA Slovakia počas vynúteného zastavenia produkcie pripravila štandard posilnených hygienických opatrení. Zostavený bol v spolupráci so zdravotníkmi a so zapojením odborových organizácií.

Aktuálne vytvára automobilka približne 4500 pracovných postov, jej dodávatelia zamestnávajú ďalších približne 15 tisíc ľudí. V minulom roku zišlo z výrobných liniek automobilky Groupe PSA Slovakia 371 152 vozidiel, bolo to o 5,4 percenta viac ako v roku 2018. Trnavská automobilka medziročne zvyšovala výrobu už osem rokov po sebe.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava