Autobusy v Trnavskom kraji budú jazdiť ako cez prázdniny

  • Nezaradené / Školy / Kraj / Spravodajstvo
  • 9. mája 2020, 11:45

Cestujúci budú mať k dispozícii 90 percent autobusových spojov, k stopercentnej dopravnej obslužnosti by prišlo v prípade otvorenia základných a stredných škôl.

Arriva Trnava bude aj v nasledujúcich troch rokoch prevádzkovať linky v okresoch Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava. (Autor: am)

Prímestské autobusy v Trnavskom kraji budú od pondelka 11. mája jazdiť v režime školských prázdnin. Oproti súčasnému obmedzenému režimu budú mať cestujúci podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča k dispozícii 90 percent autobusových spojov. K návratu stopercentnej dopravnej obslužnosti by prišlo len v prípade otvorenia základných a stredných škôl.

„Dôvodom zmeny je postupné uvoľňovanie reštrikčných opatrení v súvislosti s bojom proti ochoreniu COVID-19. Rastie počet cestujúcich, ktorí sa potrebujú dostať do práce,“ povedal k prázdninovému režimu prímestských autobusov Viskupič. Časy odchodov autobusov si môžu cestujúci pozrieť na webových stránkach autodopravcov Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Autobusy jazdili od 17. marca podľa sviatočného alebo medzisviatočného cestovného poriadku. Župa a dopravcovia tak reagovali na vtedajšiu situáciu s koronavírusom. Okrem toho bola doprava odvtedy z hygienických dôvodov bezplatná, opäť platiť sa začalo až 2. mája.

Prímestskú autobusovú dopravu vo verejnom záujme zabezpečujú v Trnavskom samosprávnom kraji traja dopravcovia. V Trnave a okolí je to Arriva Trnava, na juhu kraja SAD Dunajská Streda a na Záhorí SKAND Skalica.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela