Piešťanci si z regulácie parkovania v centre ťažkú hlavu nerobia. Parkujú, kde sa im zachce

Od 1. mája sa v Piešťanoch rozšírila povinnosť platiť za odstavenie vozidla o niekoľko nových lokalít. Za státie sa platí aj na Teplickej ulici. Nové spoplatnené lokality označuje dopravná značka, ktorá vyznačuje zónu plateného parkovania. Radnica týmto opatrením mala v úmysle centrum mesta od parkujúcich áut odbremeniť. Zdá sa však, že piešťanskí vodiči si z noviniek v parkovaní a dopravných značiek ťažkú hlavu nerobia.

Piešťanský tradičný „folklór“ zapnúť si stop blikajúce smerovky a riešiť svoje súkromné záležitosti. (Autor: pror)

Ako nám vysvetlil zastupujúci náčelník piešťanskej mestskej polície Peter Gogol, v zóne spoplatneného parkovania sa môže parkovať len na miestach na parkovanie vyznačených. Vybrali sme sa preto na Teplickú ulicu s cieľom zistiť, ako to na tejto z hľadiska parkovania exponovanej ulici vyzerá po zavedení plateného parkovania.

V zóne plateného parkovania sa môže parkovať len na miestach vyznačených vodorovnou alebo zvislu dopravnou značkou, označujúcou parkovacie miesto

Jedna strana ulice od vojenských kúpeľov takmer až po aupark má vyznačené parkovacie miesta. Tu môžu vodiči za dodržania stanovených podmienok aj parkovať. Vo štvrtok na obed boli všetky miesta obsadené. Takmer polovica áut tu stála s predplatenou parkovacou kartou. Tri autá mali pod oknom zastrčený zakúpený parkovací lístok a desať áut bolo bez viditeľného lístka či parkovacej karty.

Parkovanie na „vyšrafovanom“ priestore tiež nie je podľa predpisov

Navyše na tejto ulici panovala a to doslovne parkovacia anarchia. Aj napriek tomu, že priľahlé parkovisko v auparku bolo v tom čase takmer prázdne, niektorí vodiči parkovali na Teplickej ulici bez ohľadu na zvislé či vodorovné dopravné značenie. A to dokonca aj profesionálny vodič taxislužby.

Parkovanie na Teplickej ulici pripomína viac anarchiu ako radnicou deklarovanú reguláciu

Nechýbal ani piešťanský tradičný „folklór“ zapnúť si stop blikajúce smerovky a riešiť svoje súkromné záležitosti. V tomto konkrétnom prípade, ktorý sme nafotili z auta so zapnutými stop smerovkami (podľa zákona označujúce auto s poruchou) vystúpila dáma s lístkom v ruke, ktorý nápadne pripomínal tiket Keno.

Na druhej strane cesty, úsek oproti auparku, ktorý dokonca označuje značka so zákazom státia, viditeľne využívali vodiči ako parkovanie na nákupy. Dodatková tabula pod značkou síce umožňuje zastaviť autám pre zásobovanie obchodov, ale podľa obsahu igelitky pána, ktorý sa k odstavenému autu vracal, išlo akurát tak o zásobenie svojej domácnosti klobásami.

V zóne plateného parkovanie evidentne ani taxikár nevie, kde môže parkovať

Za zmienku však určite stojí aj reakcia mestskej polície. Po tom, ako sme kontaktovali zastupujúceho šéfa mestskej polície, na mieste sa zakrátko objavila hliadka. Jej prítomnosť „bordel“ v parkovaní na Teplickej ulici veľmi rýchlo upratala.

A to je zrejme aj jediná cesta, ako piešťanských vodičov naučiť parkovať na miestach k tomu určených. Lebo aj napriek tomu, že parkovisko v auparku je pre uzavretie prevádzok v súčasnosti poloprázdne, niektorým vodičom je z neho cesta za tiketom či po klobásky ďaleká.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín