Otváranie terás: Takto by to asi nemalo vyzerať!

Tohto týždňová streda priniesla aj uvoľňovanie opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Okrem iného mohli majitelia reštaurácií za dodržania hygienických pravidiel otvárať svoje terasy. My sme sa na piešťanskej pešej zóne boli na otvorené terasy pozrieť.

Pri stole na terase si trojica seniorov s malým dieťaťom z opatrení ťažkú hlavu nerobila. Aj mladší zákazníci sedeli traja spolu a prevádzkovateľ terasy počas našej prítomnosti nikoho neupozornil. (Autor: pror)

Stoly na terasách musia byť od seba vzdialené minimálne dva metre, pri každom stole môžu sedieť iba dvaja ľudia alebo rodina s deťmi.

Obsluhujúci personál terasy musí nosiť rúško a zákazník je od tejto povinnosti vo chvíli konzumácie nápoja či pokrmu oslobodený.

Streda kvôli chladnému počasiu terasy nezaplnila. To sa zmenilo vo štvrtok a terasy na piešťanskej pešej zóne si postupne začínali nachádzať svojich zákazníkov.

Terasy mali zväčša sedenie upravené podľa nariadení.

Vybrali sme sa preto na pešiu zónu aj my presvedčiť, ako sa prevádzkovatelia terás a ich návštevníci s opatreniami nariadenými hlavným hygienikom vyrovnali.

Niekde na spôsob sedenia dokonca upozorňoval nápis na stole.

Niektoré terasy boli upravené presne tak, ako hlavný hygienik nariadil. Pri stole dve stoličky a stoly naozaj dva metre od seba vzdialené. Niekde tých stoličiek bolo viac pri stole, ale na ňom figurovalo upozornenie, že plnú kapacitu stola môžu využiť len rodiny s deťmi.

Inde si však s týmto nariadením nerobil ťažkú hlavu ani personál, ale ani návštevníci terasy.

Bicyklovanie po pešej zóne je neduh, ktorý nás neopúšťa ani počas pandémie.

V dnešný deň začína predĺžený víkend a dá sa predpokladať, že centrum mesta sa začne zapĺňať.

Mestský policajt na Námestí slobody zrejme dohliadal na terasu, ale keď zbadal fotoaparát, veľmi rýchlo zmizol v útrobách kaviarne.

Z hľadiska šírenia nákazy má Slovensko veľmi priaznivé čísla oproti zvyšku Európy. Či sa to nepokazíme, zrejme rozhodne aj skutočnosť, či sme ochotní dodržiavať režim hygienických opatrení aj počas uvoľňovania prísnych opatrení.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav