Jaroslav Lušňák: Seniorský hokej v Piešťanoch chýba, chcem ho obnoviť

Už koncom januára prezradil prezident hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák plán vrátiť do Piešťan opäť seniorský hokej, ktorý bol s kúpeľným mestom dlhé roky spätý a v posledných rokoch tu chýba. Aktuálna situácia mnohé veci zmenila a stále komplikuje, no podľa šéfa piešťanského klubu je táto otázka stále otvorená.

Vrchol svojej éry zažili "piešťanskí havrani", ako sa hokejistom ŠHK 37 Piešťany prezývalo v rokoch 2012 - 2016, kedy účinkovali v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. (Autor: Laco Duračka)

„Som pevne presvedčený, že mužský hokej do Piešťan patrí a treba ho sem vrátiť. Po viacročnej prestávke, kedy tu áčko nefunguje mi ľudia stále hovoria, že tu hokej chýba a či ho nevrátime naspäť. Trošku to aktuálna situácia pribrzdila, ale určite tento problém nemáme my, ale väčšina športových kluboch na Slovensku. Som pripravený, že ako to bude možné tak seniorský hokej v našom meste opäť obnovíme,“ povedal prezident ŠHK 37 Piešťany v rozhovore pre Trnavské rádio.

Aktuálna kríza spojená zapríčinená koronavírusom športovému odvetviu rozhodne nepomáha, hokeju nevynímajúc. Napriek tomu verí prezident ŠHK 37 Piešťany v zlepšenie situácie a podľa jeho slov by malo byť obnovenie seniorského hokeja v Piešťanoch stále v hre. „Určite je to ovplyvňujúci faktor. Vidíme, čo sa deje vo svete s ekonomikou, na čo je šport bezprostredne naviazaný. Uvidíme, ako sa k tomu postaví štát, a tiež do závisí aj od ľudí, v akom počte budú chodiť na štadióny. Ja dúfam, že sa hokejové súťaže začnú v septembri a my budeme v tom súčasťou,“ pokračoval Lušňák.

Vrchol svojej éry zažili „piešťanskí havrani“, ako sa hokejistom ŠHK 37 Piešťany prezývalo v rokoch 2012 – 2016, kedy účinkovali v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, kde dokonca skončili dvakrát na štvrtej priečke. Seniorská kategória ŠHK 37 Piešťany naposledy fungovala v sezóne 2016/2017, kedy hrali 2. ligu, tretiu najvyššiu súťaž na Slovensku.

Ak by sa hokejové „áčko“ podarilo opäť obnoviť, s najväčšou pravdepodobnosťou by ŠHK 37 Piešťany vstúpil opäť do tretej najvyššej súťaže na Slovensku, teda 2. hokejovej ligy. V prípade, že by bola k dispozícii voľná licencia z 1. ligy, klub by možno usiloval o jej získanie. „Podľa hierarchie musíme začať druhou ligou, teda treťou najvyššou. Je tu však aj možnosť nastúpiť do prvej ligy, čo je vecou jednania a licenčných podmienok,“ priblížil Lušňák. 

Podľa Jaroslava Lušňáka by gro družstva by malo byť postavené z mladých domácich odchovancov, doplnených o skúsenejších hráčov pochádzajúcich z Piešťan. „S viacerými hráčmi už som sa bavil. Či už s mladými alebo aj so staršími a skúsenejšími, že by vrátili piešťanskému hokeju, čo im v minulosti dal. Chcem, aby ľudia chodili pozerať na piešťanských chalanov,“ podotkol na margo možného hráčskeho kádra dlhoročný hokejový funkcionár. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín