Zberný dvor v Piešťanoch je bezplatný

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. mája 2020, 09:36

Mesto Piešťany svojich obyvateľov vyzýva, aby odpad nevyhadzovali do prírody. Zároveň chce radnica ľudí informovať, že za smeti odvezené do zberného dvora neplatíte nič. Je to ZADARMO!

(Autor: FB Mesto Piešťany)

Stále veľa z nás si neuvedomuje, že príroda nie je smetisko a pohodlnejšie je pre nich smeti, alebo nepotrebné veci zo svojich domácností nechať v prírode. Vôbec si pri tejto činnosti neuvedomujeme akú záťaž prírode spôsobujeme a ani to, že za porušenie zákona o odpadoch hrozí pokuta. Do zberného dvora môžete priniesť takmer všetky druhy odpadu.

Pneumatiky sú jediný produkt, ktorý na zbernom stredisku nemôžete vyhodiť. Povinnosťou konečného používateľa pneumatík je preto odovzdať použité pneumatiky distribútorom pneumatík. Odpadové pneumatiky je možné odovzdať bezplatne v pneuservise, autoservise, v predajni pneumatík, ktoré sú označené ako „Miesto spätného odberu pneumatík“. Spätný zber sa vykonáva bez viazanosti na nákup tovaru či služieb, ako aj bez ohľadu na značku pneumatík.

Zoznam zberných miest na použité – ojazdené pneumatiky je možno nájsť na webovej stránke neziskovej spoločnosti Eltma – https://www.eltma.sk/.

Občania bez obáv môžu do týchto zberných miest odovzdávať použité pneumatiky, pretože tieto miesta majú zvoz garantovaný.

Odhodiť pneumatiky do lesa alebo na čiernu skládku pritom predstavuje jeden z najhorších prečinov, ktorý môžete prírode spraviť. Pneumatiky obsahujú totiž ťažké kovy, ktoré sa uvoľňujú do pôdy a ovzdušia.

Zberný dvor sa nachádza na Žilinskej ceste 122. Pre obyvateľov Piešťan je po predložení občianskeho preukazu umožnené uloženie odpadu zdarma. http://www.sluzbymesta.sk/zberny-dvor/

FB mesto Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava