Kúpele otvoria už dnes, tu sú pokyny

  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 4. mája 2020, 00:02

Od 4. mája 2020 budú Slovenské liečebné kúpele Piešťany opäť zabezpečovať kúpeľnú starostlivosť. Nástup na kúpeľný pobyt je možný len pre klientov, ktorí majú lekárom predpísaný a zdravotnou poisťovňou schválený návrh na kúpeľnú starostlivosť.


Kúpele sú pripravené vítať prvých hostí po viac ako mesačnej prestávke. (Autor: ENSANA)

Kúpeľná liečba bude poskytovaná v nasledovnom režime:

  • Vstup do kúpeľných hotelov bude povolený len ubytovaným klientom. Sprevádzanie rodinnými príslušníkmi počas nástupu na pobyt bude zakázané. O komfort pacientov pri ubytovaní sa postará personál SLKP, a.s. Vzhľadom na pretrvávajúce epidemiologické opatrenia odporúčame individuálnu dopravu až na Kúpeľný ostrov v Piešťanoch. Rodinných príslušníkov, resp. osoby, ktoré dopravia klientov do Kúpeľov žiadame, aby počkali na rozhodnutie lekára o prijatí / neprijatí na kúpeľnú liečbu.
  • Pri príchode do areálu Kúpeľov budete zamestnancom nasmerovaný na „Príjem klientov“, ktorý bude prebiehať osobitne pre kúpeľný hotel Pro Patria a hotel Esplanade. Nasledujte pokyny a príslušné smerové tabule. V mieste „Príjmu klientov“ bude zdravotníckym personálom vykonaný príjmový skríning a testovanie na ochorenie COVID-19 (Podrobenie sa tomuto vyšetreniu je podmienkou príjmu na kúpeľnú liečbu), a to nasledovným postupom:

Meranie telesnej teploty bezdotykovým teplomerom

  •  V prípade nameranej hodnoty telesnej teploty do 37°C bude klient nasmerovaný k príjmovej ambulancii, kde bude pokračovať skríning formou dotazníka (odobratia anamnézy týkajúcej sa COVID-19) a rýchleho skríningového testu z kvapky krvi odobratej z prsta. Počas tejto doby bude klient inštruovaný zdravotníckym personálom, kde počká na jeho výsledok (do 10 minút), aby boli dodržané všetky platné hygienicko-epidemiologické opatrenia.
  • V prípade nameranej hodnoty telesnej teploty 38°C a viac nebude klient ďalej vyšetrovaný (ani prijatý na kúpeľnú liečbu) a bude mu doporučené, aby sa hlásil (telefonicky) u svojho praktického lekára, podstúpil dobrovoľnú karanténu a dal sa testovať na ochorenie COVID-19 PCR metódou (stery z hrdla a nosa).
  • V prípade nameranej hodnoty telesnej teploty 37,1°C až 37,9 °C bude meranie zopakované v priebehu 5 minút. Pri hodnotách v uvedenom rozmedzí bude vykonaný rýchly skríningový test COVID-19. V prípade negatívneho výsledku testu bude klientovi na základe rozhodnutia kúpeľného lekára buď doporučené, aby sa hlásil (telefonicky) u svojho praktického lekára, podstúpil dobrovoľnú karanténu a dal sa testovať na ochorenie COVID-19 PCR metódou (stery z hrdla a nosa) alebo pôjde do izolácie v príslušnom kúpeľnom hoteli minimálne na 3 dni (bez procedúr) a bude opakovane testovaný. Podľa výsledku opakovaného testu sa rozhodne o ďalšom postupe.
  • V prípade akéhokoľvek pozitívneho výsledku rýchleho skríningového testu nebude pacient prijatý na kúpeľnú liečbu a bude mu doporučené, aby sa hlásil (telefonicky) u svojho praktického lekára, podstúpil dobrovoľnú karanténu a dal sa testovať na ochorenie COVID-19 PCR metódou (stery z hrdla a nosa). Klient bude požiadaný, aby s osobou, ktorá ho dopravila na Kúpeľný ostrov v Piešťanoch, jeho územie a priestory opustil a dodržal všetky odporúčania.
  • Za skríningový test COVID-19 bude každému testovanému klientovi účtovaný poplatok 20,-€

Až po absolvovaní vstupného príjmového skríningu s negatívnou anamnézou, hodnotami telesnej teploty pod 37°C a negatívnym výsledkom rýchleho testu na COVID-19 bude klientovi umožnené pristúpiť k registrácii na pobyt v príslušnom kúpeľnom hoteli, kde mu bude zároveň oznámený presný čas vstupného lekárskeho vyšetrenia prevedeného ošetrujúcim kúpeľným lekárom. Žiadame klientov dodržiavať presný čas vyšetrenia. Medzi registráciou a časom vstupného vyšetrenia klient čaká na izbe.

  • V prípade viacerých čakajúcich klientov je nutné dodržiavať odstup 2 metre v zmysle Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ďalej len ÚVZ SR) pri ohrození verejného zdravia č. OLP/2777/2020 z dňa 29.3.2020, čo bude zabezpečené zodpovednými zdravotníckymi pracovníkmi.
  • Pohyb v spoločných a verejných priestoroch je povolený len s prekrytím nosa a úst / horných dýchacích ciest (respirátor FFP2, rúško, šatka, šál) v zmysle Opatrenia ÚVZ SR pri ohrození verejného zdravia č. OLP/2732/2020 z dňa 24.3.2020.
  • Po registrácii pacienta na recepcii príslušného kúpeľného hotela a stanovení času vstupného lekárskeho vyšetrenia na kúpeľný pobyt bude vyšetrenie vykonané ošetrujúcim kúpeľným lekárom a zdravotnou sestrou v štandardnom režime pri prísnom dodržiavaní všetkých zvýšených hygienicko-epidemiologických opatrení.
  • Vzhľadom na pretrvávajúcu epidemiologickú situáciu a prijaté preventívne opatrenia sú všetci klienti ubytovaní samostatne na izbách bez doplatku. V tomto náročnom období a výnimočnej situácii preferujeme, aby klienti prichádzali na kúpeľnú liečbu bez sprievodnej osoby a boli sebestační.
  • Liečebné procedúry budú poskytované v štandardnej kvalite, s výnimkou skupinových procedúr. Tie budú poskytované pre skupiny s limitovaným počtom účastníkov do max. počtu 5. Žiadame klientov, aby dodržiavali načasované termíny jednotlivých procedúr a lekárskych vyšetrení a prichádzali 5 minút vopred, čím chceme zabrániť zhromažďovaniu vyššieho počtu čakajúcich pacientov pred ambulanciou / oddelením.
  • Pre zabezpečenie dostatočného odstupu je sedenie v jedálni pri jednom stole pripravené len pre jedného klienta. Stravovanie bude prebiehať vo viacerých zmenách. Všetky jedlá budú servírované. Obsluhujúci personál Vám bude vo všetkom asistovať a bude maximálne nápomocný.
  • Dodržiavanie prísnych hygienických opatrení a vykonávanie dezinfekcie všetkých povrchov je samozrejmosťou.
  • Ubytovaným pacientom odporúčame neopúšťať Kúpeľný ostrov / areál. V priestoroch v okolí recepcii budú zriadené maloobchodné prevádzky, kde si bude možné zakúpiť základný tovar osobnej hygieny, vodu, pochutiny a pod.
  • Platí zákaz prijímania akýchkoľvek návštev počas celého trvania kúpeľnej liečby.
  • V zmysle Opatrenia ÚVZ SR pri ohrození verejného zdravia č. OLP/273112020 z dňa 23. 3. 2020 platí naďalej zákaz usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy.
  • V zmysle Opatrenia ÚVZ SR pri ohrození verejného zdravia č. OLP/2576/2020 z dňa 12. 3. 2020, sú naďalej zatvorené okrem iného telovýchovno-športové zariadenia, wellness centrá, bazény, prevádzky verejného stravovania ako sú cukrárne, bary, kaviarne, zariadenia starostlivosti o telo ako sú kaderníctvo, manikúra, pedikúra, kozmetika, všetky iné prevádzky voľno-časového charakteru.
  • V prípade, že sa kedykoľvek počas kúpeľnej liečby u klienta vyskytnú príznaky ochorenia horných dýchacích ciest, je NEVYHNUTNÉ, aby tento bezodkladne kontaktoval medicínsky personál, ktorý je v rámci služieb k dispozícii 24 hodín denne. Takúto oznamovaciu povinnosť má aj všetok personál Kúpeľov, ktorý má podozrenie, že klient má zdravotné ťažkosti.

Upozornenie: Prevádzka našich zdravotníckych zariadení podlieha všetkým aktuálnym rozhodnutiam a prijatým opatreniam Ústredného krízového štábu SR, Ministerstva zdravotníctva SR a hlavného hygienika SR.

Pevne veríme, že vyššie uvedené opatrenia prispejú k zamedzeniu šírenia koronavírusu a ním vyvolaného ochorenia COVID-19 a aj vďaka uvedeným výnimočným opatreniam sa budeme všetci cítiť v bezpečí vo všetkých prevádzkach Kúpeľov. K tomu je však potrebná spolupráca, tolerancia a zodpovedný prístup nielen zamestnancov, ale aj všetkých klientov.

Za pochopenie a dodržiavanie opatrení srdečne ďakujeme.
Prajeme Vám príjemný kúpeľný pobyt.
Vaše Kúpele Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác