Hoteláci zožali opäť úspech, tentoraz v SOČ

V aktuálnom školskom roku sa v čase mimoriadnej situácie konalo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti dištančným spôsobom. Súťažiaci pripravili svoje práce, ktoré následne ohodnotila odborná komisia. Študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch si aj v tomto ročníku počínali skvele.

Úspešnú prácu Andreja Šulku (uprostred) pokrstili počas decembrových Gastro Vianoc. (Autor: am)

V odbore Problematika voľného času získal Matúš Rusko prvé miesto s prácou Včelárstvo a jeho prínos. V odbore Cestovný ruch, hotelierstvo a gastronómia opäť prvé miesto zaujali František Kucharík a Erik Machovič s prácou na tému Junior Culinary Master. Tretiu priečku obsadili Katarína Vymyslická a Simona Masariková, ktoré sa zaoberali krásou čajového pečiva.

Víťazom v odbore Ekonomika a riadenie sa stal Andrej Šulka a jeho návod pre začiatok práce v gastronómii At the beginning. Neuromarkentig a jeho využite v gastronómii skúmala Mária Alexandra Sitarčíková a získala tretie miesto. V odbore Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba skončili hoteláčky Veronika Lištiaková a Nikola Eckerová prvé, spracovali umelecké diela Carving. Aj keď sa Saskia Brešťanská neumiestnila na stupňoch víťazov v odbore Chémia a potravinárstvo, jej práca pomôže pri práci ďalších študentov – baristov.

Vďaka riaditeľa školy Ladislava Blaškoviča patrí konzultantkám Anne Petroffovej, Erike Zelenayovej, Žanete Petruškovej, Miroslave Rumanovej, Elene Sklárovej, Kataríne Sedlákovej a Danke Jánoškovej. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila