Veľká dezinfekcia Piešťan zatiaľ nebude

Rôzne slovenské obce sa rozhodli pristúpiť k rozsiahlej dezinfekcii verejných priestranstiev. Nielen obecní pracovníci, ale aj dobrovoľníci či dobrovoľné hasičské zbory dezinfikujú odpadkové koše, lavičky i zástavky. V Piešťanoch sa to zatiaľ diať nebude.

Ilustračné foto (Autor: DHZ Moravany nad Váhom)

„Už niekoľko týždňov dezinfikujeme všetky tlačidlá na semaforoch, všetky tlačidlá na parkovacích automatoch, taktiež kľučky na bránkach či vodovodné kohútiky na cintorínoch,“ prezradil primátor Peter Jančovič, podľa ktorého obyvatelia pre rozsiahlu dezinfekciu apelujú na mesto.

„Rozprávali sme sa s hygienikom, či má v tejto chvíli dezinfekcia verejných priestranstiev význam. Povedal, že momentálne to nie je podstatné. Ak by však nastalo väčšie rozšírenie ochorenia v našom meste, vtedy by to malo opodstatnenie. Zatiaľ na to teda nevidíme dôvod,“ doplnil primátor, ktorý ohľadom tohto odporúčania požiadal hygienika o písomné vyjadrenie.

Mesto sa však rozhodlo vyčleniť 47-tisíc eur na nákup ochranných prostriedkov pre boj s koronavírusom, ako sú rukavice, špeciálne ochranné obleky, rúška a dezinfekčné prostriedky. Ďalších 2900 eur vyčlenili na nákup dezinfekčného stroja. „Takéto stroje budeme mať dva, keďže jeden nám daroval Aupark,“ priblížil Jančovič. Je to stroj, ktorým sa po doliatí dezinfekčného prostriedku dajú čistiť vnútorné priestory budov, ako je napríklad mestský úrad alebo mestská polícia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel