Osud doráňaného psíka šokoval, ale aj zdvihol vlnu solidarity

Začalo to vo štvrtok 30. apríla popoludní. Piešťanský útulok prostredníctvom svojej facebookovej stránky uverejnil fotografiu doráňaného psa, ktorý bol nájdený v obci Dvorníky.

Psa našli neďaleko Hlohovca. Foto: Útulok Piešťany

Fotku zraneného zvieraťa zdieľali tisícky ľudí s tým, že by ho niekto mohol spoznať. Čip totiž nemá, a tak je náročné vypátrať majiteľa.

Našli a ohlásili ho dve dievčatá, ktoré na mieste čakali až dovtedy, kým neprišli pracovníci piešťanského útulku. „Bolo to na odľahlom mieste za obcou Dvorníky-Posádka pri rieke, psík bol schovaný v kríkoch. Ďakujeme dvom slečnám, že hľadali pre neho pomoc,“ priblížil piešťanský útulok s tým, že bez pomoci dievčat by psa nenašli.

Vzali ho teda na veterinárne ošetrenie. Tam ho uspali, pretože ho bolo treba najskôr poumývať, pričom na hlave mal nánosy zaschnutého blata a krvi. Z ucha mu už vyliezali larvy múch.

Ukázalo sa, že pes má na temene hlavy dve sečné rany a ešte horšiu zboku hlavy, ktorú mal silno opuchnutú. Spôsobiť to mohol zrejme úder tupým a ťažkým predmetom. Röntgen ukázal aj dve praskliny na hornej čeľusti. Na pravom oku mal pes silný glaukom spôsobený silnou ranou, takže oko sa zrejme nebude dať zachrániť.

Pes dostal infúzie, antibiotiká, aj lieky proti bolesti.

Po tom, čo piešťanský útulok tieto informácie zdieľal sa okrem šokovaných a ľútostivých komentárov objavila aj snaha pomôcť. Ľudia si začali pýtať číslo účtu, prostredníctvom ktorého by mohli prispieť na liečbu zúboženého zvieraťa, aj keď zatiaľ nie je jasné, koľko financií si liečba bude vyžadovať. Viacerí i komentovali, že peniaze poslali.

  • Číslo účtu:
  • Tatra banka: IBAN SK5011000000002926886043 BIC: TATRSKBXXXX
  • Poštová banka: IBAN SK5865000000000020046882 BIC: POBNSKBA
  • PayPal: platbu poslať na utulok@utulok-piestany.sk

Päťročný pes už dnes podľa nových informácií prijíma potravu a zotavuje sa. Zajtra však podľa riaditeľky bude nutné opäť navštíviť veterinárnu ambulanciu, pretože už aj na druhom oku sa psovi tvoria zrazeniny.

https://www.facebook.com/UtulokPiestany/videos/844766749341152/

Fotografie bez cenzúry. Nevhodné pre slabšie povahy:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava