KORONAVÍRUS: V stredu bolo z takmer 4 600 testov pozitívnych päť

  • Nezaradené / Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. apríla 2020, 11:12

V stredu potvrdili päť nových prípadov ochorenia Covid-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Celkovo je tak na Slovensku 1 396 ľudí pozitívnych na toto ochorenie. Laboratóriá urobili v stredu 4 584 testov. Celkovo tak bolo otestovaných už takmer 86-tisíc vzoriek. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 40 osôb, ochorenie tak na Slovensku prekonalo už 524 ľudí.

Testovanie na prítomnosť COVID-19. (Autor: Viera Dusíková)

Ako uviedol permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, chorobe podľahli ďalšie dve osoby, Slovensko tak eviduje 23 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19. Hospitalizovaných je 181 pacientov, z toho u 56 bol koronavírus potvrdený. V slovenských nemocniciach je s ochorením Covid-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti osem osôb, už tretí deň nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu žiadny pacient. Hodnota kĺzavého mediánu je za stredu päť. Na to, aby sa odložila ďalšia fáza uvoľňovania ekonomiky, by musel mať hodnotu 100. Z piatich nových prípadov zaznamenali dva v Trenčianskom kraji, po jednom prípade pribudlo v Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji.

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, v prípade dvoch nových úmrtí ide o klientov Domova sociálnych služieb (DSS) v Pezinku. Pitvou sa v stredu zistilo, že pani z DSS Pezinok, ktorej úmrtie bolo medzi štatistikami za utorok započítané, skonala následkom inej náhlej príčiny. Predtým bola hospitalizovaná v súvislosti s koronavírusom, no v pondelok po prepustení z nemocnice bola vyliečená. „Jedno úmrtie sme preto dnes ráno odpočítali, keďže nešlo o úmrtie pacientky aktuálne pozitívne testovanej na koronavírus a príčina úmrtia bolo iná,“ dodala Eliášová.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava