Dane môžete mestu zaplatiť elektronicky

V čase, keď začali platiť striktné epidemiologické opatrenia, mesto Piešťany pristúpilo k pozastaveniu výberu daní. Množstvo šekov už úradníci nestihli rozdistribuovať a platenie sa tak mnohým presunulo na neurčito. Mesto však vydalo usmernenie, vďaka ktorému je dane možné zaplatiť elektronicky.

Zaplatiť za smeti môžete aj elektronicky. Foto: am

Mesto sa rozhodlo zverejniť prehľadný manuál k tomu, koľko treba zaplatiť za vývoz odpadu či za psa. „Vytvoríme na stránke mesta odkaz, kde bude jasne zverejnená čiastka, ktorá je viazaná na poplatok za komunálny odpad a za psa,“ prezentoval primátor Peter Jančovič počas piatkového mediálneho brífingu na mestskom úrade.

Radnica tak i vykonala a už od stredy má na stránke (link TU) v tabuľke uvedenú napríklad čiastku, ktorá v prípade dane za vývoz smetí prislúcha jednotlivému počtu osôb žijúcich v jednej domácnosti, a tiež číslo účtu. „Následne bude môcť obyvateľ zaplatiť elektronicky, čo je ideálne, alebo môže prísť zaplatiť do pokladne mestského úradu. Snažíme sa však znižovať sociálny styk, preto by bolo ideálne, keby čo najviac ľudí zaplatilo elektronicky,“ doplnil primátor.

Dane z nehnuteľností budú právnickým osobám doručované elektronickou formou. Pre fyzické osoby budú zverejnené telefonické a emailové kontakty, prostredníctvom ktorých sa obyvatelia dozvedia, aký vysoký poplatok majú zaplatiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava