Pre koronavírus „zamrzol“ aj piešťanský bikeshering

V tohtoročnej letnej sezóne mala do ulíc Piešťan pribudnúť celá stovka zdieľaných bicyklov. Spolu s minuloročnými kúskami by bolo na bezplatné bicyklovanie v uliciach mesta pripravených dohromady stodvadsaťštyri bicyklov. Koronavírus tejto aktivite Martina Ondka z piešťanskej spoločnosti MAGNA ENERGIA vystavil stopku.

Od mája sa flotila dvojkolesových modrých tátošov mala vrátiť a rozrasť z minuloročných dvadsaťštyri kusov až na stodvadsaťštyri bicyklov. (Autor: Piešťanské užitočné koleso)

Projekt však podľa M. Ondka neskončil. „Bicykle sú vyrobené a pripravené na doručenie. Len, bohužiaľ, prišla takáto doba. Ešte uvažujeme nad nejakým spôsobom dezinfekcie, ale uvidíme,“ vysvetlil pre Piešťanský týždeň Martin Ondko.

Spoločnosť MAGNA ENERGIA v minulom roku rozbehla projekt s názvom Piešťanské užitočné koleso. Ten priniesol do Piešťan dvadsaťštyri modrých bicyklov, ktoré boli určené k bezodplatnému používaniu obyvateľov i návštevníkov Piešťan.

Od mája sa mala flotila dvojkolesových modrých tátošov vo výrazne rozšírenom počte vrátiť do ulíc kúpeľného mesta. Koronavírus však aj túto aktivitu zastavil. 

Iniciatíva vychádzala z úvahy o zámene reklamných pútačov, ktoré viac obťažujú ako skutočne lákajú zákazníkov, za užitočné zariadenie s reklamnými plochami – za bicykel.

Nasadenie bicyklov prinieslo diskusiu na sociálnych sieťach, ale aj publicitu. Spoločnosť MAGNA ENERGIA pre bicykle zabezpečila ich údržbu, monitoring i zber a na zimné mesiace ich uskladnenie.

Náklady na celý projekt podľa údajov spoločnosti nepresiahli v minulom roku sumu 10-tisíc eur.

To sú podľa Martina Ondka náklady plne porovnateľné s úhradou za reklamu na billboardoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín