Hádzanárska legenda Daniel Valo bude trénovať Frýdek-Místek

Hádzanárov tímu Pepino SKP Frýdek-Místek povedie od nadchádzajúcej sezóny dlhoročný slovenský reprezentant a odchovanec piešťanskej hádzanej Daniel Valo, ktorého úlohou bude vrátiť tento český extraligový klub na vyššie pozície. V nevydarenom nedohranom ročníku 2019/2020 mu patrila až predposledná pozícia, čo znamenalo jednu z najhorších sezón v klubovej histórii.

Pre 40-ročného topoľčianskeho rodáka, ktorá pôsobil aj v Piešťanoch to bude seniorská trénerská premiéra. © Pepino SKP Frýdek-Místek

Pre 40-ročného topoľčianskeho rodáka, ktorý hral za Piešťany prvú ligu, už keď mal 16 rokov to bude seniorská trénerská premiéra. „K Frýdku-Místku som si vytvoril srdcový vzťah, cítim sa tu doma. Po dvanástich rokov v bundeslige som uvažoval o tom, že sa vrátim a pomôžem Frýdku-Místku ešte ako hráč. Zdravie mi to však už nedovolilo. Začal som pôsobiť pri mládeži. Angažmán pri mužoch som prijal ako výzvu, pretože A-tím považujem za vlajkovú loď celého klubu. Rozhodne patrí niekde inde, ako sa nachádzal v nedohranej sezóne. Dobre si uvedomujem, že to nebude jednoduché a bude to beh na dlhú trať, pretože konkurencia je v najvyššej českej súťaži veľká,“ vyjadril sa v rozhovore pre klubový web Valo, ktorý už na jar viedol tréningy hlavného mužstva SKP, ale počas zápasov ho sledoval z tribúny.

„Po rokoch strávených v zahraničí som zažil množstvo trénerov. Budem chcieť do družstva preniesť niečo od každého, čo sa mi páčilo a malo pozitívny vplyv na celé mužstvo. Chcem, aby sa chalani bavili hádzanou, pretože teraz to tak nebolo. Ide mi o to, aby mali radosť z hry, tešili sa do haly, a to ako na tréningy i zápasy,“ prezentoval pre handball.skp.cz svoje predstavy Valo, ktorý patril medzi hráčske opory Frýdku-Místku. Ten si s ním v zostave v roku 2003 vybojoval doteraz jediný majstrovský titul v histórii klubu.

Daniel Valo si počas hráčskej kariéry na pravej spojke zahral v prestížnej najvyššej nemeckej súťaži za MT Melsungen a HSG Wetzlar. Štyrikrát ho vyhlásili za najlepšieho hádzanára Slovenska (2001, 2002, 2003 a 2007). V MTJ Piešťany pôsobil v rokoch 1995 – 1997. Trénerské skúsenosti v súčasnosti naberá aj v reprezentácii mužov SR, kde pôsobí ako jeden z asistentov Petra Kukučku.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek