Na Slovensko sa má dnes vrátiť ďalších 132 repatriantov

Na Slovensko by sa dnes zo štokholmského letiska Arlanda malo vrátiť ďalších 132 repatriantov. Ako informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková, po prílete budú cestujúci prevezení do karanténnych zariadení. Tam ich otestujú na prítomnosť nového vírusu SARS-Cov-2.

Do repatriácie našich občanov v zahraničí sú zapojené aj Piešťany. (Autor: Mário Petlák)

Na Slovensko sa k 20. aprílu vrátilo zo zahraničia 3 723 ľudí. informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí (MZV). SR zároveň pri repatriácii pomáha aj iným členským krajinám Európskej únie (EÚ) a rezort diplomacie zdôrazňuje, že táto pomoc je vzájomná. Vďaka nej sa na Slovensko vrátilo 550 repatriantov.

Rezort na repatriáciu využíva všetky dostupné prostriedky, ako sú autobusy, komerčné lety a v spolupráci s ministerstvom vnútra zapojili aj národnú letku a svoje prepravné kapacity im ponúklo aj ministerstvo obrany.

Do repatriácie našich občanov v zahraničí sú zapojené aj Piešťany. Na území mesta sa nachádzajú tri objekty využívané na tento účel. Hotel Signál na Lodenici, vojenské kúpele na Teplickej ulici a internát hotelovej akadémie Ľ. Wintera.

pror/SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav