Kiná prichádzajú v čase pandémie s novinkou: Premietanie rovno do obývačky

Už viac ako mesiac zívajú slovenské kiná prázdnotou. Pre šíriacu sa koronavírusovú pandémiu boli až do odvolania zrušené všetky premietania, čím nielenže prišli diváci o zážitok, ale aj kiná o svoje príjmy.

Ilustračné foto

„Pandémia nového koronavírusu zatvorila sály kín po celom Slovensku. Filmoví nadšenci zostali bez svojho obľúbeného spôsobu trávenia voľného času a kiná zo dňa na deň bez svojich divákov a zároveň tržieb,“ uvádzajú organizátori projektu Kino z gauča.

Ako dodávajú, kultúra je prvá, ktorej sa opatrenia na zabránenie šírenia vírusu dotkli a zároveň bude posledná, ktorá sa vráti do bežnej prevádzky.

Preto sa rozhodli pomôcť slovenským kinám a premietať filmy online. Tri dni v týždni, konkrétne v utorok, stredu a štvrtok budú streamovať po tri filmy, pričom hneď v prvý deň je naplánovaný pestrý program pre rôzne kategórie divákov – prvá bude rozprávka, druhá komédia a tretí horor.

Stream sa začne v danú hodinu, nebude sa dať pozastaviť či pretáčať, a tak jediné, čo divákovi po zadaní vstupného kódu zostáva, je urobiť si pohodlie a vychutnať vybranú snímku.

Ak sa však pýtate, v čom konkrétne tkvie podpora kín, odpoveď je jednoduchá. Vstupenky na film sú v cene 3 eurá a kupujú sa priamo na stránke niektorého zo slovenských kín, ktoré sa do projektu zapojili. Touto kúpou teda môžu priaznivci aspoň čiastočne pomôcť zmierniť výpadok príjmu.

Najbližšie kino, ktoré je v projekte zapojené, je myjavské Kino Primáš.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava