Mestské trhoviská v Piešťanoch sú od dnes opäť otvorené

Po uvoľnení opatrení na zamedzenie šírenia koronavírusu sú opäť otvorené aj piešťanské mestské trhoviská. Pri Kocke, ale aj v centre mesta ožili zelené predajné stánky, ktoré opäť zaplnili sadenice, zelenina, či medy.

Trh v centre. Foto: am

Aby bol zachovaný dvojmetrový odstup medzi predávajúcimi i nakupujúcimi, sprístupnený je každý druhý stánok. Podľa nariadenia musí byť zabezpečený jednosmerný tok ľudí, o čo sa starajú pracovníci Služieb mesta Piešťany. Za bežných okolností by niektorí z nich opravovali cesty, svietidlá, iní kosili zeleň.

Pracovníci teraz dbajú na to, aby sa vchádzalo iba jedným vchodom, tiež aby ľudia dodržiavali nutnosť nosenia rúšok, ale nakupujúcich upozorňujú napríklad aj na to, aby sa na seba pri jednotlivých predajných miestach netlačili, ale dodržiavali bežpečnú vzdialenosť.

I na trhoviskách platí, že medzi deviatou a jedenástou hodinou nakupujú iba seniori nad 65 rokov, takže viacerých ľudí museli pracovníci požiadať, aby sa vrátili neskôr. Ľudia to poväčšine rešpektovali, no našli sa vraj i takí, čo to okomentovali spŕškou vulgarizmov.

„Nevedeli sme, ako to tu bude fungovať, či prídu ľudia, tak sme zobrali len málo tovaru. Ale ľudí nakoniec prišlo dosť,“ okomentovala spustenie trhovísk jedna z predajkýň, ktorú potešilo, že sa po dlhej dobe mohla do stánku vrátiť. Zároveň vyjadrila túžbu, aby ľudia naďalej rešpektovali nariadenia, nosili rúška a dodržiavali odstupy, aby sa opäť nemusel obnoviť zákaz predaja.

A takto to vyzeralo dnes ráno na trhovisku pri Kocke (foto: Rudo Sivý):

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel