Po návšteve prírody neporiadok

Ľudia húfne počúvli odporúčanie, že namiesto chodenia po obchodoch majú ísť radšej do prírody. Okrem toho, že na Lido, Prúdy či Lodenicu chodia stovky ľudí, v týchto lokalitách po niektorých neporiadnikoch zostáva spúšť.

Do tohto koša na Lodenici sa už asi psie exkrementy nezmestia. (Autor: am)

Prísť na opekačku na Vážsky ostrov alebo len tak do prírody s plnou taškou a nevedieť odniesť prázdne obaly naspäť, to je problém viacerých neporiadnikov. V časoch, keď sa zintenzívňujú návštevy prírody, sa to ukazuje ešte väčšmi. V kríkoch, pod stromami alebo vedľa ciest zostávajú odhodené odpadky, ktoré potom musia kompetentní zbierať v rámci špeciálnych zvozov, prípadne sa na túto robotu dajú dobrovoľníci.

Aktuálne zažíva veľký nápor aj Lodenica. Pri koši, ktorý je pritom primárne určený na psie exkrementy, sa v sobotu podvečer kopili odpadky. Poháre od kávy, plechovky, fľašky od piva nielenže nedorazili do separátneho kontajnera, ktorý je na ne určený, ale nedostali sa ani len do bežného koša. Na vale sa pritom nachádza ešte viacero ďalších nádob, do ktorých by sa odpadky zmestili a aj s ohľadom na všetkých ostatných „spolunávštevníkov“ prírody by to na hrádzi vyzeralo oveľa kultivovanejšie, ako keď sú fľašky odstavené pol metra od preplnenej nádoby.

Neporiadnikom by jednoducho stačilo plechovky vziať do auta, do ruksaku alebo v ruke odniesť do najbližšieho červeného, v prípade plastových pohárov do žltého kontajnera. A to, že sa nadýchali čerstvého vzduchu, by prírode nemuseli odplácať tak, že v nej robia neporiadok s myšlienkou: „Veď niekto to uprace.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel