Deti posielajú videá, rodičia sú nápomocní

Za bežných okolností by popoludnia trávili v tanečnej sále a zdokonaľovali svoje pohybové zručnosti. Počas pandémie je výučba v školských priestoroch zakázaná, no deti zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch na sebe pracujú aj ďalej. Učiteľkám posielajú videá, ako trénujú, a nedočkavo čakajú na nové a nové výzvy.

(Autor: archív detí)

Aj keď majú povinnosti zo školy, nezabúdajú ani na tanec. Piešťanské deti sa naďalej snažia posúvať vpred a učiť sa nové choreografie. Tri pedagogičky tanca vyučujú formou videí. „Natočíme im video, kde im ukážeme kúsok cvičenia, choreografie, dáme im na to určitý čas – týždeň, desať dní – podľa potreby, a potom nám ho musia zaslať odcvičené naspäť,“ prezradila jedna z pedagogičiek Lucia Danišová. „Decká sú úžasné. Keď pošleme video, väčšina nám spätne to svoje pošle hneď v ten deň alebo na druhý deň, a vzápätí sa pýtajú, kedy bude ďalšie,“ povedala učiteľka.

Pedagogička by však chcela vyzdvihnúť aj prínos rodičov: „Sú fakt skvelí. Majú toho veľa, niektorí stále chodia do práce, s deťmi robia úlohy do školy a popritom všetkom sa im ešte venujú aj v tanci. Veľmi pekne im ďakujeme za podporu.“

Učiteľkám už ich zverenci nesmierne chýbajú aj napriek tomu, že sú s deťmi, ale i rodičmi dennodenne v kontakte. „Sme tu taká malá rodinka. Kým nebola pandémia, chodievali sme spolu aj mimo tanečnej do mesta, na výlety. Myslím si, že sme veľmi dobrý kolektív,“ povedala Danišová.

Všetky tri kolegyne z tanečného odboru sa počas týchto dní snažia tiež pripravovať novinky, pomaly vyberajú kostýmy na ďalšie obdobie, ale aj zveľaďujú priestory. „Zrenovovali sme detský kútik, dali sme tam tapety. Teraz akurát vymieňame baletizol, všetko dezinfikujeme – náradie, potreby na cvičenie, hračky. Plánujeme aj zmeny v druhej tanečnej triede, chceme ju obnoviť, pretože v nej v súčasnosti nič moc nie je. Chceme tam dať zrkadlá a podobne,“ prezradila učiteľka s tým, že už majú nakúpené aj veci do exteriéru pred umeleckú školu. Tam plánujú vytvoriť sedenie z paliet, kde si budú môcť rodičia sadnúť, kým budú čakať na svoje ratolesti. Pribudnúť by malo i posedenie vo forme altánku.

„V tomto všetkom nám veľmi pomáhajú rodičia. Nosia nám materiál, farby, hračky, jednoducho všetko, čo sa nám zíde,“ vyjadrila vďaku rodičom mladých talentov. Okrem toho pomáha aj nový školník Jozef Davidek. Ten denne zveľaďuje školu, rekonštruuje, opravuje strechu, kosí, prerobil i jednu z tried. „Je to poklad a zaslúži si vďaku za všetko, čo robí,“ dodala na záver Danišová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj