Nové nariadenie seniorom zakazuje nakupovať mimo vyhradených hodín

Od stredy 22. apríla štát uvoľňuje opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu koronavírusu. Po novom sa otvárajú viaceré maloobchodné prevádzky, trhoviská či zmrzlinárne. Seniori budú nakupovať od 9. do 11. hodiny, pričom mimo tohto času majú mať vstup do obchodov zakázaný.

Od stredy môžu byť otvorené ďalšie obchody, ale aj cukrárne. Ilustračné foto: am

K doposiaľ otvoreným službám a obchodom sa pridávajú maloobchodné prevádzky do 300 metrov štvorcových, ale aj vonkajšie trhoviská.
Na trhovisku musí byť zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov, regulovaný vstup a výstup a predajné miesta majú mať minimálnu vzdialenosť 2 metre.

V obchodoch s odevmi či obuvou je zakázané skúšanie.

Odborníci pristúpili aj k otvoreniu predajní automobilov a vozidiel, vrátane autobazárov, ale aj k sprístupneniu cukrární, vrátane predajní nebalenej zmrzliny, bistier, kaviarní, barov a podobných zariadení verejného stravovania.

Prístupné už budú aj športoviská pre bezkontaktný šport.

V prevádzkach platí zákaz vstupu bez rúška, povinná dezinfekcia rúk pri vstupe a jedna osoba na 25 metrov štvorcových. V nedeľu bude naďalej zatvorené.

Seniori nad 65 rokov sa však po novom dostanú do obchodu, alebo inej prevádzky s výnimkou lekárne a čerpacej stanice len medzi 9. a 11. hodinou v pondelok až piatok, s výnimkou soboty. V inom čase je vraj zakázané, aby prevádzky navštevovali a aby boli obslúžení.

Nové opatrenia platia od stredy 22. apríla 6.00 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj