Od novinára cez post viceprimátora až k poslaneckému asistentovi za 2200 eur mesačne

  • Piešťany / Spravodajstvo / Blogy
  • 20. apríla 2020, 10:51

Podnikateľské spojenie roka, či len podvod na voličoch OĽaNO. I tak by sa dalo charakterizovať medializované spojenie dvoch piešťanských spravodajských internetových webov vo vlastníctve Tomáša Hudcoviča a Martina Palkoviča. I keď oficiálne tvrdia, že ich k tomu priviedla kríza spôsobená koronavírusom, akosi zabudli informovať, že Tomáš Hudcovič sa stal poslaneckým asistentom poslankyne národnej rady Lucie Drábikovej za OĽaNO. A keďže v OĽaNO sa práca novinára s pôsobením v politike netoleruje, tak sa podľa všetkého od svojho spravodajského webu Hudcovič len formálne dištancoval.

Spojenectvo s Tamajkom, Tomáš Hudcovič (vľavo) vymenil za politickú kariéru v spojení s Luciou Drábikovou (OĽaNO) (Autor: pror)

„Nezávislý“ novinár Hudcovič má totiž uzavretú zmluvu s Kanceláriou Národnej rady Slovenskej republiky na výkon poslaneckého asistenta za mesačnú odplatu 2200 eur. Celkovo ide podľa crz.gov.sk pre Tomáša Hudcoviča o kšeft za 103 400 eur.

No Hudcovičova firma HPA s.r.o., ktorej je jediný majiteľ, stále figuruje ako vydavateľ pnky.sk, a tak medializovaný prechod pod Martina Palkoviča je evidentne len finta, ako sa chce poslanecký asistent Hudcovič od „nezávislej“ novinárčiny dištancovať.

Takéto preskakovanie od novinára k politikovi a naspäť však Hudcovičovi nie je cudzie. V roku 2014 kandidoval za piešťanského primátora ako líder Spoločne pre Piešťany a jeho spravodajský web aj s dočasne vydávanou tlačenou verziou pnky.sk, tváriac sa na nezávisle noviny, spustili na podporu Hudcovičovej kandidatúry a jeho politického hnutia masívnu kampaň.

Na post primátora to síce nevydalo, chýbalo mu zhruba 100 hlasov, ale Hudcovič sa stal na štyri roky predsedom najsilnejšieho poslaneckého zoskupenia v piešťanskej regionálnej politike.

Zozačiatku tvrdo vystupoval voči vtedy víťazovi volieb primátorovi Milošovi Tamajkovi. Ale to len do chvíle, kedy mu Tamajka neponúkol funkciu a plat druhého viceprimátora, čo Hudcovič aj prijal. A tak to chvíľu ťahal s odídencami zo SMER-Sociálna demokracia, Tamajkom a Michalom Hynkom.

No napriek výkonu volenej politickej funkcie, ale aj platenej funkcie Tamajkovho zástupcu sa Hudcovič vlastníctva spravodajského webu nevzdal. Prostredníctvom neho napádal svojich politických oponentov, prípadne spriaznené duše v politike okato podporoval.

A aj tu zrejme treba hľadať, prečo sa stal asistentom práve Lucie Drábikovej. Pri zadaní tohto mena vo vyhľadávači na pnky.sk nájdete záplavu článkov, ktorých je ústrednou postavou alebo autorkou najnovší Hudcovičov chlebodarca.

A to najmä pred voľbami do krajskej samosprávy, kde je Drábiková už dva roky poslankyňa, ale aj pred voľbami do národnej rady, kde sa Drábiková toho roku tiež stala poslankyňou.

No a tak sa zdá, že poslankyňa za OĽaNO Lucia Drábiková vie byť za masívnu mediálnu podporu vďačná a z Tomáša Hudcoviča si urobila poslaneckého asistenta s platom 2200 eur mesačne. Avšak nie za jej vlastne peniaze, ale za peniaze daňových poplatníkov.

Len tento krát si Hudcovič na svoju politickú kariéru miesto odídencov so SMER-Sociálna demokracia, vybral poslankyňu za OĽaNO.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav