Podoby džezu

  • Hudba
  • 19. apríla 2020, 00:01

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, je po sviatkoch. Boli iné, než aké sme zažívali v rokoch minulých. Nad svetom leží mohutná tiaž. Život je zahnaný do príbytkov, svet je bez práce, bez pohybu. Situácia si vyžaduje sebazaprenie, disciplínu, vzájomný rešpekt. Väčšina z nás chápe okolnosti a prispôsobuje sa nevyhnutnej ochrane seba i svojho okolia.

Pri veľkej úcte k vám, páni ekonómovia či infektológovia, buďme opatrní. Páni politici, neštiepme spoločnosť falošnými nádejami. Máme dobré čísla, sme dobre vedení, urobili sme správne opatrenia, ale nedráždime hada. Je nutné ísť do obchodu? Do posilňovne? Zachráni kaderníčku tých niekoľko účesov, ktoré ani nemáme kde predviesť? Chráňme zdravie a životy.

To nie sú štatistické údaje, cena každého života je nevyčísliteľná. Rozhodnutia sa rodia ťažko a nie vždy sú prijímané s pochopením a ochotou. Je na nás, ako dlho a s akými bolesťami sa s týmto stavom budeme trápiť. Čas nútenej nečinnosti je aj čas na zamyslenie nad tým, aké hodnoty uznávame, čo je pre nás prvoradé, či sme naozaj takí, ako si o sebe myslíme…

„Aby kultúra žila“ je jedna z aktivít, v ktorej sa umelci spájajú. Nová krízová situácia zasiahla okrem iného množstvo umelcov, organizátorov podujatí či kultúrne centrá. Iniciatíva Aby kultúra žila vznikla ako prirodzená reakcia na túto situáciu – umelcom v núdzi chce pomôcť preklenúť najnáročnejšie obdobie a zároveň vytvoriť nový formát. Chystá sa prvý online festival, ktorý kultúru prinesie opäť bližšie k svojim fanúšikom. Sledujte aktivity iniciatívy na webovej stránke abykulturazila.sk a na sociálnych sieťach platforiem Tootoot, Facebook, Instagram.

Vysielanie Rádia Piešťany prebieha bez obmedzení. Preto aj pravidelná relácia Podoby džezu zaznie v nedeľu 19. apríla o 20:00 i s jej reprízou v stredu o 23:00. V spolupráci s portálom jazz.sk a Lenkou Molčányiovou pripravujeme ďalší diel cyklu Ženy v džeze. Nové albumy vydali skvelé a veľmi šarmantné džezové osobnosti – americká speváčka Veronica Swift a rakúska saxofonistka Viola Falb.

Na stretnutie v elitnej spoločnosti a so skvelou hudbou sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava