Kampaň „Do práce na bicykli“ sa pre pandémiu koronavírusu presúva na september

  • Podujatia / Piešťany / Spravodajstvo
  • 19. apríla 2020, 00:02

Ministerstvo dopravy a výstavby presúva kampaň „Do práce na bicykli“ na september. Dôvodom sú pretrvávajúce opatrenia na zabránenie rozšírenia pandémie koronavírusu. Informoval o tom hovorca rezortu Ivan Rudolf. Kampaň sa pôvodne koná každoročne v máji.

„Kampaň Do práce na bicykli sa teší každý rok veľkému záujmu. Nutnú zmenu termínu kampane vnímam aj ako určitý pozitívny symbol. Už niekoľko rokov sa totiž vo viacerých európskych mestách koná práve v mesiaci september podujatie Európsky týždeň mobility. Tento rok to bude v týždni od 16. do 22. septembra,“ priblížil v stanovisku minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina). Ocenil, že občania a samosprávy majú záujem o rozvoj cyklistickej dopravy, čím podľa neho prispievajú aj v tejto neľahkej dobe k možnosti zníženia enormného množstva áut na cestách.

„Naďalej platí, že elektronický rezervačný a evidenčný systém prinesie aj v tomto roku výhodnú možnosť pre zúčastnené samosprávy získať údaje o najčastejšie používaných cestách, ktoré môže neskôr využiť pri plánovaní výstavby bezpečnej cyklistickej infraštruktúry,“ vysvetlil Doležal. Cyklisti môžu poľa jeho slov zároveň operatívne využívať mobilné telefóny na nahlasovanie nedostatkov na cyklistickej infraštruktúre správcom miestnych komunikácií.

Minister doplnil, že po dohode s organizačným a technickým garantom kampane, Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica, je konajúca sa registrácia samospráv predĺžená do 18. augusta s následným prihlasovaním jednotlivých dvoch až štvorčlenných tímov do 7. septembra. Samotná kampaň tak bude od 1. do 30. septembra. Bližšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke http://www.dopracenabicykli.eu.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava