Hasiči z Banky dezinfikujú zastávky, kontajnery i lavičky

  • Región
  • 19. apríla 2020, 14:30

V sobotu 18. apríla popoludní vykonali bananskí dobrovoľní hasiči prvé kolo dezinfekcie verejných priestranstiev v obci. Po šití a distribuovaní ochranných rúšok ide o ďalšie preventívne opatrenie v boji proti vírusu COVID-19. Dezinfekciu budú hasiči vo svojom voľnom čase opakovať predbežne v týždňových intervaloch, závisí to však najmä od počasia.

Dobrovoľní hasiči strávili dve hodiny prácou na priamom slnku v obleku a s dvadsiatimi kilogramami na chrbte. Foto: Viktor Vrábel

Postrekovačov sa chopili dvaja čerstvo dospelí členovia dobrovoľného hasičského zboru Martin Šmehlík a Filip Vido. Pod dohľadom veliteľa Jaroslava Vidu a s asistenciou Viktora Vrábla navštívili najfrekventovanejšie miesta v obci.

https://www.facebook.com/dhzbanka/videos/557915541521905/

Dôkladne vydezinfikovali autobusové zastávky, kontajnerové stojiská i viaceré oddychové miesta. Nevynechali ani fitnes parčík, altánok pri vstupe na Kúpeľný ostrov, oddychovú zónu pri jazierku Hlavina či bránu cintorína. K týmto miestam budú priebežne pribúdať ďalšie.

Celý proces vrátane príprav trval bezmála tri hodiny. Hasiči si obliekli celotelové ochranné obleky, nasadili okuliare a respirátory. Z miesta na miesto sa presúvali prevažne hasičským vozidlom. Dezinfekčnú kvapalinu rozprašovali ručným a motorovým postrekovačom. Dvojhodinová práca na priamom slnku v obleku a s dvadsiatimi kilogramami na chrbte dala chalanom zabrať, počíňali si však veľmi statočne. Obyvatelia podporili hasičské družstvo šálkou kávy.

Tristo litrov dezinfekčného prípravku darovala bananským hasičom bratislavská rafinéria. Prípravok tvorí zmes etanolu a izopropylalkoholu. Ide o vysoko účinnú kvapalinu, ktorá je vhodná tak na dezinfekciu povrchov, ako aj rúk. Dúfame, že aj takouto aktivitou sa nám podarí udržať nulový počet nakazených v obci a prípadne zmierniť následky epidémie.

Text, foto a video:
Viktor Vrábel, DHZ Banka

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín